Ransomware: hjemmesider og banker er blandt de nyeste mål

For nylig har sikkerhedseksperter udgivet en advarsel, der rapporterer om en klar stigning i ransomware angreb. Ifølge dem, er de nyeste versioner af CTB Locker, Cryptowall, Teslacrypt og andre ransomware-trusler begyndt at inficere hjemmesider og ødelægge deres filer i bytte for løsepenge. Det ser ud til, at sider med Magento e-handel platformen har været de vigtigste mål. Der er dog ingen garanti for, at WordPress sites’ ejere og andre admins ikke bliver nødt til at genopbygge deres hjemmesider på grund af CTB Locker eller en anden ransomware. Sikkerhedskopiering er det vigtigste værktøj til at beskytte hjemmesidefiler, så sørg for at gøre dette, hvis du er admin.

Den anden advarsel kommer fra FFIEC (eller US Federal Financial Institutions Examination Council). Den hævder, at ransomware-trusler er begyndt at angribe banker. Efter at infiltrere systemet, forsøger bank-rettet ransomware at narre den besøgende til at tro, at FBI, Department of Homeland Security eller en anden statslig myndighed beder ham eller hende om at betale en bød for en ulovlig aktivitet på internettet. Selvfølgelig krypterer ransomware filer før de viser denne advarsel på brugerens skrivebord og anmoder om at betale en løsesum på $5000.

Ransomware: websites & banks among the latest targets

Det er allerede blevet anslået, at Cryptowall og andre ransomware-trusler kan hjælpe deres ejere med at generere omkring $ 400,000 per måned, og der er ingen chance for, at disse tal vil stoppe med at vokse i den nærmeste fremtid. Hackere bliver ved med at forbedre metoder til at sprede disse vira rundt, og det lader til, at hver af operativsystemerne er sårbare over for CTB Locker og andre trusler fra denne kategori (Linux er inkluderet).

Ransomware-beskyttelse, ligesom dens fjernelse, kan ikke ske uden et pålideligt sikkerhedsværktøj og dets nyeste opdateringer. Desværre undlader folk, selv efter installation af denmest kraftfulde anti-spyware, at opdatere deres programmer til deres nyeste versioner og efterlader deres computere uden beskyttelse. Desuden benytter brugerne sig ikke af sikker browsing-praksis. Bemærk, at der er to ransomware-distributionsmetoder, der betragtes som de mest populære. De omfatter svindel med teknisk support og berørte WordPress websteder, der omdirigerer besøgende til ransomware kilder. Du bør holde dig væk fra dem begge. Endelig, så glem ikke at sikkerhedskopiere dine data, da det er den nemmeste måde at hente de berørte filer tilbage. Hvis du har dine sikkerhedskopier, kan du være sikker på, at forekomsten af en ransomware-trussel ikke vil efterlade dig uden dine filer.

Om skaberen
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskabelige webresearcher

Gabriel E. Hall er en passioneret malwareforsker, der har arbejdet for UdenVirus i næsten et årti.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om firmaet Esolutions

Læs på andre sprog:
Filer
Software
Sammenlign