Hvad er utcsvc.exe? Bør jeg fjerne den?

Processen utcsvc.exe, der kører i Joblisten, kan forklare en computer infektion

Utcsvc.exe er en eksekverbar fil, der kan køre forskellige programmer på Windows-computeren. Filen tilhører Microsoft corporation og kan bruges til nogle systemprocesser. Men i de fleste tilfælde betragtes denne fil som værende potentielt farlig.

Ifølge VirusTotal-data  registrerer 12 af de 55 vigtigste antivirusprogrammer denne fil som skadelig. I mellemtiden giver Hybrid Analysis endnu højere registreringshastigheder. Desuden har Emisisoft opdaget mere end 100 filer, der er forbundet med utcsvc.exe, der er markeret som usikre.

Der er ingen tvivl om, at denne fil kan forårsage uønskede aktiviteter på computeren. Det ser ud til at denne fil kan bruges til distribution af malware eller trojans. I øjeblikket er det ukendt, hvilke cyberstrusler denne fil kan sprede eller udføre. Udcsvc.exe-processen kan dog være i stand til at udføre disse opgaver:

 • køre ransomware på computeren;
 • kryptere eller slette filer;
 • installere spyware;
 • stjæle personlige oplysninger, såsom bankdata, kreditkortoplysninger, loginoplysninger eller andre
 • følsomme oplysninger;
 • installere andre ondsindede programmer;
 • åben bagdøre.

Hvis du har bemærket, at din computer kører mærkeligt, for eksempel ved at vise systemadvarsler, oversvømme browseren med aggressive annoncer, eller hvis du ikke kan åbne nogle af dine filer, skal du åbne Joblisten og kigge efter kørende processer. Hvis du ser utcsvc.exe, kan den være ansvarlig for denne proces.

Men før udcsvc.exe fjernes, skal du scanne denne eksekverbare fil med sikkerhedsværktøjer for at sikre, at den faktisk er ondsindet. Hvis denne fil ikke er farlig, og du sletter den, kan det medføre skade på din computer, dens operativsystem eller nogle programmer.

Husk at for at fjerne utcsvc.exe sikkert skal du benytte en professionel software til fjernelse af malware. Du kan vælge FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller SpyHunter 5Combo Cleaner til denne opgave.

Den ondsindede eksekverbare fil kan spredes som en sikkert udseende fil

Den ondsindede udcsvc.exe-fil kan spredes som en obfuscated fil, et program eller en opdatering. Derfor bliver brugere det meste af tiden narret til at installere den frivilligt. Denne .exe kan dukke op i form af:

 • email vedhæftning;
 • ulovligt program eller fil (f.eks. film, musik);
 • falsk softwareopdatering;
 • falsk antivirus eller et andet program.

Hvis du for nylig har åbnet en vedhæftet fil i en spam e-mail eller downloadet noget ulovligt indhold, skal du derfor sørge for, at du ikke har installeret skadelig software. Generelt skal du være omhyggelig online og ikke udføre nogen højrisikoaktiviteter, for at undgå cyberangreb.

Afslut udcsvc.exe-processen

Før du stopper eller sletter denne eksekverbare fil og dens operationer, skal du kontrollere, om den faktisk er ondsindet. Hvis du er 100% sikker på, at den er farlig, bør du ikke fjerne utcsvc.exe manuelt. Hvis denne fil tilhører malware, kan den være forbundet med mange andre komponenter, der skal fjernes sammen med den.

Derfor anbefaler vi stærkt at få fat i en professionel anti-virus eller anti-malware til fjernelse af utcsvc.exe. Vi kan forsikre om, at FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes kan rense systemet effektivt, så du bør prøve et af disse værktøjer.

Tilbud
Gør det nu!
Download
Fortect Tilfredsheds
Garanti
Download
Intego Tilfredsheds
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hvad skal jeg gøre hvis det mislykkedes?
Hvis du ikke kunne fjerne virusskade ved hjælp af Fortect Intego, insend et spørgsmål til vores supportteam og give så mange detaljer som muligt.
Fortect Intego har en gratis begrænset scanner. Fortect Intego tilbyder en mere gennemført scan, når du køber den fulde version. Når den gratis scanner finder problemer, kan du fikse dem ved at bruge den gratis manuelle reparering, eller du kan beslutte dig for at købe den fulde version, for at fikse dem automatisk.
Alternativ Software
Forskellig software har forskellige formål. Hvis det ikke lykkedes dig at fikse de beskadigede filer med Fortect, prøv at gøre det med SpyHunter 5 i stedet.
Alternativ Software
Forskellig software har forskellige formål. Hvis det ikke lykkedes dig at fikse de beskadigede filer med Intego, prøv at gøre det med Combo Cleaner i stedet.
Om skaberen
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til at spilde din tid på virusser

Hvis denne gratis fjernelsesguide har hjulpet dig, og du er tilfreds med vores service, kan du overveje at give en donation til at holde denne service i live. Selv det mindste beløb vil blive værdsat.

Kontakt Jake Doevan
Om firmaet Esolutions

Fjernelses guides i andre sprog
Filer
Software
Sammenlign