Hvad er mshta.exe? Bør jeg fjerne den?

Hvordan virker Mshta.exe filen?

Mshta.exe-filen er en eksekverbar fil, som kan findes på Windows-operativsystemer, specifikt i mappen C: WindowsSystem32. Generelt er mshta.exe en legitim fil oprettet af Microsoft, der leveres med hver ny computer, som kører på Windows som standard. Filen er et vigtigt systemkomponent, der er ansvarlig for at åbne HTA (eller HTMLS) typer af filer. Vi anbefaler ikke at afslutte processen, hvis du ikke vil støde på systemfejl senere.

Ikke desto mindre er der situationer, hvor Mshta.exe afsluttelse og fjernelse fra systemet er tilrådeligt og endda afgørende. Et af disse tilfælde er, når computeren bliver inficeret med malware, der gemmer sig under dette uhensigtsmæssige filnavn og forsøger at udføre ondsindede processer ved hjælp af en ondsindet eksekverbar fil. Selvom næsten enhver cybersparasit muligvis bruger Mshta.exe-titlen til at navngive de smittefarlige filer, er der i øjeblikket flere specifikke programmer, der har forårsaget problemer for pc-brugere.

Hvilke virusser er disse filer relateret til?

Den første af dem hedder Chromium virus. Det er en gruppe af PUP'er (potentielt uønskede programmer), som alle kaprer webbrowsere og genererer pop-up-annoncer. De kan også injicere sponsorerede links til tilfældige websider. Ud fra måden, hvorpå den stille får adgang til computeren og de omfattende annonceindsprøjtningsmuligheder, kan denne PUP yderligere mærkes som adware.

En anden virus, der er relateret til en ondsindet version af Mshta.exe hedder Amazon Assistant-virus. Dette potentielt uønskede program kan også føre dig til nogle uventede problemer, såsom irriterende popup-annoncer og omdirigeringer til tvivlsomme hjemmesider. Vær opmærksom på, at sådanne omdirigeringer skal behandles med omhyggelighed, da du aldrig kan vide, hvor du vil blive sendt hen på nettet. Sådanne tilfælde, hvor brugerne bliver mål for aggressive drive-by downloads, eller involveres i forskellig svindel er ikke sjældne længere.

Hvordan genkendes den skadelige fil?

Inden du starter Mshta.exe-fjernelsen, bør du undersøge filen nøje og afgøre, om det er en ufarlig systemfil eller et ondsindet komponent. Desuden peger de popup-annoncer, der er relateret til denne fil på, at brugernes computere er stærkt inficerede med noget ubehageligt malware, og at de skal købe en form for antivirus.

Det betyder ikke, at du skal afslutte alle Mshta.exe-processer, som du ser, med at køre på din Jobliste med det samme. Faktisk er malwaren muligvis ikke relateret til mshta overhovedet, så vi foreslår at kontrollere placeringen af filen først. Hvis du finder Mshta.exe placeret andetsteds end i C:\Windows\System32-mappen, har du et seriøst argument for dens fjernelse. Du bør bruge automatisk software til at finde alle komponenter i malwaren og fjerne Mshta.exe fra din pc.

Hvordan fjernes Mshta.exe?

Når det kommer til Mshta.exe-eliminering, skal du være meget forsigtig. Selvom det er sandsynligt, at denne eksekverbare fil kører en ondsindet proces, kan det lige så godt være en legitim systemfil, hvis fjernelse kan medføre ustabilitet på systemet og uundgåeligt en øget sårbarhed. For at hjælpe dig med at angive legitimiteten af filen, anbefaler vi, at du scanner enheden med et computersikkerhedsværktøj, som f.eks. FortectIntego, som automatisk angiver og sletter skadelige filer, som det finder på det pågældende system.

Tilbud
Gør det nu!
Download
Fortect Tilfredsheds
Garanti
Download
Intego Tilfredsheds
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hvad skal jeg gøre hvis det mislykkedes?
Hvis du ikke kunne fjerne virusskade ved hjælp af Fortect Intego, insend et spørgsmål til vores supportteam og give så mange detaljer som muligt.
Fortect Intego har en gratis begrænset scanner. Fortect Intego tilbyder en mere gennemført scan, når du køber den fulde version. Når den gratis scanner finder problemer, kan du fikse dem ved at bruge den gratis manuelle reparering, eller du kan beslutte dig for at købe den fulde version, for at fikse dem automatisk.
Alternativ Software
Forskellig software har forskellige formål. Hvis det ikke lykkedes dig at fikse de beskadigede filer med Fortect, prøv at gøre det med SpyHunter 5 i stedet.
Alternativ Software
Forskellig software har forskellige formål. Hvis det ikke lykkedes dig at fikse de beskadigede filer med Intego, prøv at gøre det med Combo Cleaner i stedet.
Om skaberen
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ekspert i fjernelse af malware

Hvis denne gratis fjernelsesguide har hjulpet dig, og du er tilfreds med vores service, kan du overveje at give en donation til at holde denne service i live. Selv det mindste beløb vil blive værdsat.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om firmaet Esolutions

Fjernelses guides i andre sprog
Filer
Software
Sammenlign