Sådan fjernes adware

Af Olivia Morelli - - Opdateret | Type: Adware

Adware (også kendt som et annonce-støttet program eller et reklame-støttet program) er den software, der bruges til at reklamere. Når det er installeret på systemet, forårsager det salgsfremmende indhold, herunder pop-up vinduer, bannerannoncer, in-text links og lignende reklamer, som formodes at øge populariteten af nærtstående parters hjemmesider.

Adware bliver normalt udgivet for at fremme nærtstående parter og generere indtægter for dets udviklere. Men når de føjes til browseren, kan sådanne softwares også samle ikke-personligt identificerbare oplysninger (Non-PIO) om brugernes aktiviteter på internettet.

De indsamlede data bliver brugt til at akkumulere generelle statistiker, såsom hvilke hjemmesider folk besøger mest, hvilke annoncer de klikker på og hvilke data de indtaster. Bemærk, at adware normalt er delt op i to kategorier – Potentielt uønskede og legitime. Ulovlige reklameprogrammer er meget farlige, fordi de kan begynde at indsamle følsomme oplysninger. I dette tilfælde kan brugeren ubevidst afsløre detaljer såsom logins, e-mail-adresser, computerens IP-adresse, dens placering og lignende data.

Sådan fjernes adware

Typisk adfærd for adware på systemet

Hvis en adware infiltrerer systemet, vil den normalt installere sine filer og begynde at køre i systemets baggrund. Desuden starter disse aktiviteter:

  • Der vises pop-up-reklamer, bannere og in-text links. Det er meningen at dette indhold skal fremme affilierede parter, der søger at øge deres popularitet.
  • Det forårsager omdirigeringer til affilierede hjemmesider på hver af webbrowserne. En sådan aktivitet bliver også indledt for at forsøge at øge web-trafik til disse hjemmesider. 
  • Installation af yderligere komponenter uden brugerens tilladelse. Typisk adware, der fremmer relaterede reklamer værktøjslinjer, adwares og anden uønsket software fra tredjepart.
  • Sporing af folks aktiviteter på internettet og indsamling af oplysninger om deres interesser. Dette omhandler de mest sete hjemmesider, indtastede data mv. Når de er indsamlet, bliver hele datapakken sendt til en fjernserver.
  • Nedsat ydeevne for det samlede system. Nogle adware-parasitter er dårligt programmerede, så de kan forårsage systemfejl, slowdowns og ustabilitet på computeren.
  • Opdatering af sig selv via internettet uden at underrette brugeren om installationen af yderligere filer.
  • Det undlader at give dig hele afinstallationsfunktionen for at forhindre sin eliminering fra systemet. Du kan også se, at når du fjerner Adware fra din computer, dukker det op igen på den lige efter du har genstartet den. Dette er også en gennemgående egenskab hos programmer af adware-typen.

Sådan fjernes adware

De mest almindelige distributionsmetoder

Adware bliver ikke spredt rundt som almindelige virusser. Sådanne programmer bruger ikke trojans og lignende ondsindede komponenter, når de ønsker at inficere systemet. I stedet for dette, er de afhængige af tre distributionsteknikker:

Vildledende officielle hjemmesider. De fleste programmer af adware-typen har deres officielle hjemmesider, der præsenterer dem som nyttige redskaber, for eksempel som kraftfulde browser add-ons, nyttige shopping helpers eller sjove spil-plugins. Hvis du falder for dette og tror, at en sådan applikation er i stand til at hjælpe dig med at spare nogle penge, kan du ende med en adware på din computer. Det er derfor, det altid anbefales at kigge på internettet efter mere detaljerede oplysninger om det program, du er ved at installere.

Bundling. Der er masser af gratis programmer (freeware og sharewareprodukter), der er blevet bundtet med adware. Hvis du undlader at overvåge installationen af sådanne freewares, kan du ende med en lille uønsket browser add-on, udvidelse, plugin eller lignende værktøjslinje og adware. Afinstallation af værts-applikationen hjælper dig ikke med at slippe af med den relaterede adware. Denne fordelingsmetode er den mest almindelige, når man fremmer adware og lignende parasitter, såsom browser hijackers. For at beskytte sig selv, skal brugeren altid vælge enten en Avanceret eller Brugerdefineret installation af freeware.

Falske pop-up annoncer. Det at klikke på vildledende pop op-reklamer kan også være farligt, og kan føre dig til infiltration fra et program af adware-typen. De fleste af sådanne notifikationer “anbefaler” at downloade manglende opdateringer, nødvendig software og lignende komponenter. Sikkerhedseksperter anbefaler at ignorere sådanne forespørgsler. Den sikreste måde at opdatere/installere tiltrængte programmer på, er at benytte deres officielle hjemmesider.

Sådan fjernes adware

Eksempler på de mest relevante programmer af adware-typen

DNS Unlocker: Dette er en yderst aggressiv adware, som benytter forskellige teknikker for at forebygge sin fjernelse fra systemet. Du kan installere det med det formål at fjerne blokeringen af bestemte websteder, men alt hvad du kan få ud af dette, er vildledende pop-ups på dine foretrukne websteder. Det anbefales ikke at klikke på dem, fordi DNS Unlockers annoncer kan føre dig til infiltration fra ekstra adwares, såsom Unblocker DNS, DNS-Locker, DNS-Keeper. Men i de fleste tilfælde infiltrerer dette program computeren uden brugerens tilladelse.

Counterflix: Dette er en adware, der bruger en meget intens markedsføringskampagne for at fremme sig selv. Du kan enten installere den fra den officielle hjemmeside eller i et bundt med andre programmer. Vi anbefaler at fjerne sådanne programmer, da Counterflix annoncer og lignende meddelelser kan føre dig til ondsindede websteder, der søger at franarre dig dine penge. Hvis du ikke er en erfaren pc-bruger, kan det slå fejl at slippe af med dette program manuelt, så en automatisk fjernelse af Counterflix er anbefalet.

Offers4U: Denne adware fremmes som en shopping helper, men du vil næppe kunne finde en person, der har formået at spare penge ved hjælp af dette program. Typisk set bruger disse programmer deres annoncer til at omdirigere folk til forudbestemte hjemmesider. Det er derfor, de er fyldte med forskellige meddelelser om rabatter og prissammenligninger. Det vigtigste problem her er, at du kan aldrig vide, hvilken hjemmeside du kan blive omdirigeret til. Hvis du vil undgå Offers4U omdirigeringer, bør du fjerne denne adware.

At ordne computeren efter infiltration fra adware

Der er to forskellige metoder, der kan benyttes, når du forsøger at fjerne adware fra systemet:

Manuel fjernelsesmetode: Hver af adwareparasitterne har sine egne fjernelsestrin, der skal udføres, når du prøver at fjerne det fra systemet. De er skrevet lige efter at UdenVirus.dks sikkerhedseksperter har testet et eksemplar af adwaren, og fundet den nemmeste måde at slippe af med den på. Imidlertid har mange sager vist, at manuel fjernelse af adware kan være kompliceret, fordi disse programmer rejser rundt i én pakke med forskellige komponenter. For at undgå at efterlade uønskede filer og lignende komponenter på computeren, skal du vælge en Automatisk fjernelsesindstilling. Vi kan udføre den automatiske fjernelsesmulighed.

Automatisk fjernelse af adware: Den mest pålidelige måde at fjerne adware og dens komponenter på, er at benytte et legitimt anti-spywareprogram. I dette tilfælde bør du vælge klogt, da der er masser af vildledende anmeldelser på internettet. UdenVirus.dk-holdet underretter altid brugeren om hvilke redskaber, der kan bruges til fjernelse af specifikke eksempler på adware-virus. Typisk set har sådanne programmer særlige parasitsignaturdatabaser, der give dem mulighed for at opdage og fjerne de fleste af de uønskede komponenter.

Seneste adware tilføjet til databasen

Information opdateret: 2016-04-26

Læs på andre sprog:

Filer
Adware fjernelsessoftware
Sammenlign