Computervirusser og Malware

Af Lucia Danes - - Opdateret | Type: Alle

Computervirusser (aka malware) er skadelige programmer, der er skabt til at indlede uautoriseret aktivitet på det berørte pc-system. De kan føre computeren til alvorlige problemer, så brugerne skal undgå at installere virus på deres computere. I de fleste tilfælde er computervirusser skabt til at generere penge, så de kan begynde at spore offeret og indsamle personligt identificerbare eller ikke-identificerbare oplysninger. Desuden kan de forårsage omdirigeringer, slowdowns eller lignende problemer. Adware, Browser hijackere, Ransomware, trojans og Spyware er de mest populære kategorier blandt malware.

Malware inficerer systemet uden brugerens godkendelse og viden. Du kan hente en sådan skadelig software på din computer i et bundt med software uden licens, såsom ulovlige spil, anti-spyware/anti-virus cracks og lignende downloads. Brugerne bør også være meget forsigtige med e-mails, fordi de kan være fyldte med ondsindede links eller inficerede vedhæftede filer. Endelig advarer sikkerhedseksperter om, at ulovlige hjemmesider, og vildledende pop-up reklamer også er blevet udnyttet aktivt i fordelingen af malware. Hvis en annonce ser for god ud til at være sand, bør du ignorere den. Næsten hvert eneste af disse programmer kan stoppes ved hjælp af pålidelig anti-malware. Nogle gange kan endda den mest kraftfulde sikkerhedssoftware imidlertid ikke beskytte computeren mod alle computervirusser, da de konstant bliver opdateret, og det tager tid at udvikle nye opdateringer til anti-malware.

Funktionaliteten hos computervirus afhænger af deres type, men pengetab og tab af data er de mest almindelige problemer forårsaget af skadelig software. Ofre kan også løbe ind i emner som browser-relaterede problemer (ændringer af startsiden/søgemaskine/nye faner, opdukken af reklamer, omdirigeringer til ondsindede websteder, etc.) og pc-relaterede problemer (et langsommere system, problemer når de kører lovlig software, opdukken af falske systemscannere osv.) Malware kan også inficere systemet med yderligere viruss eller endda prøve at tilslutte den berørte computer til botnet og derefter bruge det til distribution af spam. De fleste trusler, som hører til malware kategorien, kører stille i systemets baggrund og brugerne har ingen idé om, at systemet er inficeret. Ikke desto mindre bør mistænkelige processer i Joblisten, opdukken af mærkelige værktøjslinjer i din browser, ukendte ændringer i dine systemindstillinger og system slowdowns advare dig om din computers sikkerhedstilstand.

Hvis du allerede har lagt mærke til et af disse problemer, kan din computer være inficeret. For at finde ud af, hvad du har med at gøre og hvolken fjernelsesmetode, du skal bruge, skal du i første omgang identificere truslen. Du kan gøre dette ved at besøge databasen over computervirusser eller ved at køre en fuld scanning med et af vores anbefalede anti-malware-programmer. Hvis du allerede kender navnet på din malware, kan du også ordne din computer ved at følge vores detaljerede fjernelsesguider eller ved at køre en fuld scanning med den samme anti-spyware software. For at vælge det rette program, kan du tjekke vores Software sektion. Vi anbefaler stærkt at benytte vores anbefalede værktøjer til at ordne din computer.

Seneste Virusser Føjet til Databasen

Information opdateret: 2016-09-06

Læs på andre sprog:

Filer
Software
Sammenlign