Hvorfor har jeg brug for en backup, og hvilke muligheder har jeg for det?

Why do I need backup and what options do I have for that?Måned efter måned har sikkerhedseksperter rapporteret, at antallet af ransomwaresager vokser med en konstant hastighed, og at der ikke er chance for, at hackere vil stoppe med at distribuere disse vira. Hvis du aldrig har hørt om ransomware, så skal du huske de vigtigste ting – efter at inficere systemet, kan en sådan trussel nemt kryptere dine vigtige filer. For at give dig en chance for at dekryptere disse filer, beder den dig om, at betale en bestemt løsesum. Normalt bliver ofre bedt om, at betale fra $100 til $500 for dekryptering af deres blokerede filer, men der er ingen garanti for, at disse mængden af løsepenge ikke vil blive forhøjet snart. Men du ville ikke engang tænke på, at gennemføre denne betaling, hvis du havde sikkerhedskopier af dine vigtige filer. For at hjælpe dig med at sikre, at du ikke mister dine filer efter den uventede infiltration fra sådanne trusler som Cryptolocker, Cryptowall, CTB Locker, Cryptorbit osv. har vi besluttet at oprette dette indlæg.

Først og fremmest skal vi besvare et simpelt spørgsmål – hvad behøver du at lave backup af? Dette er i sidste ende op til dig. Det bør dog absolut være vigtige dokumenter (skat eller business-relaterede oplysninger) dine kunstneriske frembringelser, fotos, videoer, musik optegnelser eller hvad som helst, der synes vigtigt, og hvad du ville være yderst skuffet over at miste.

Efter valg af filer til backup, bør du også vælge en metode. Når du leder efter den bedste mulighed for at sikkerhedskopiere dine filer, skal du vide, at der er to muligheder, der kan hjælpe dig med at beskytte dine værdifulde fotos, videoer og dokumenter. Kontrollér venligst hver af dem, og tænk over, hvilken metode, der ville virke bedst for dig. Her er hvad du bør vide om hver af dem:

1. Ekstern backup.

Hvis du er på udkig efter en billig mulighed, bør du vælge den eksterne backup. En af de mest populære værktøjer, der kan anvendes til dette, er eksterne harddiske. Derudover kan du også omskrive dine filer til cd’er, dvd’er og USB-nøgler for at forsøge at beskytte dem. Men vi kan ikke erklære, at ekstern backup er den sikreste løsning. Ja, du kan beskytte dine billeder eller dokumenter efter omskrivning af deres kopier til cd’er eller dvd’er. Men hvis du foretrækker at holde din bærbare harddisk eller USB-nøgle tilsluttet til din pc, kan du næsten ikke beskytte disse vigtige filer, fordi ransomwares er i stand til at kryptere alle tilsluttede drev. I dette tilfælde bør du enten sørge for, at din harddisk er afbrudt og opbevares sikkert, når den ikke er i brug eller tænke på andre muligheder.

2. Cloud backup.

Hvis du ønsker at lave sikkerhedskopier af dine filer uden selv at indse det, bør du tænke over cloud backup muligheden. Men for at få evnen til at bruge cloud, bør du sikre dig, at din pc er tilsluttet internettet. I dette tilfælde befinder dine backups sig på en server, der er langt væk fra katastrofer og vira, der kan forsøge at påvirke de eksterne drev, hvis de er sluttet til pc’en. Hvad kunne du vælge som cloud backup? De mest kendte muligheder er Carbonite, Google Drive, Dropbox, iDrive, iCloud osv. Selvfølgelig er der hundredvis af andre, der kan vælges.

Afslutningsvis må vi fortælle dig om the rule of three, hvilket betyder, at du skal tænke på at forbinde hver af disse muligheder og forsøge, at lave en ekstra kopi af hver af dine vigtige filer. For eksempel kan du have en backup på en ekstern harddisk og derefter foretage endnu en backup, for at holde den på en online opbevaring service. Dette vil hjælpe dig med at undgå alle disse dramaer og de værst tænkelige scenarier …

Om skaberen
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til at spilde din tid på virusser

Kontakt Jake Doevan
Om firmaet Esolutions

Læs på andre sprog:
Filer
Software
Sammenlign