Hvor mange penge kunne cyberkriminelle tjene på vira?

How much cash could cybercriminals make from viruses?Som du kan forestille dig, er vira opfundet, for at tjene penge. Men har du nogensinde prøvet at regne ud, hvor mange penge disse skurke, som er ansvarlige for at skabe dem, tjener?

Ifølge den nye undersøgelse af det velkendte sikkerhedsselskab Trustwave, kan hackere tjene så meget som 1500%, efter at investere i ransomware. Husk, at en gennemsnitlig udgift på ransomware er omkring $5900, så afkastet af denne investering er ganske imponerende – op til 90 tusinde dollars ved en måneds drift! Hvad der kan tjenes ved hjælp af browser hijackers eller adwares, er stadig ukendt, men vi kan ikke erklære, at disse vira ikke er i stand til at tjene en tilsvarende indkomst til deres ejere.

Ifølge Trustwave eksperter, har hackere brug for tre separate værktøjer til, at gennemføre forbrydelsen ved hjælp af ransomware – en virus, et udnyttelses kit og en spand ofre. De hævder, at de i løbet af deres forskning, ikke havde nogen problemer med at finde hvert enkelt af disse værktøjer i Østeuropa, Asien og Latinamerika. Der er kke kun den skadelige kode på ransomware og det online kit bliver givet til køberen. Det ser ud til, at man også kan få en kilde til ofre fra en kompromitteret hjemmeside og forsøge at inficere dem med sådanne ransomwares som CTB Locker, Cryptolocker, Cryptowall og andre. Efter at være kommet ind i systemet, kan disse vira nemt kryptere vigtige filer hos ofret og derefter begynde at bede om, at der bliver betalt en løsesum. Trustwave giver også et sådant eksempel: Hvis en kriminel inficerer 10% af de 20.000 besøgende på et kompromitteret website hver dag, og kun 0,5% af disse ofre betaler en $300 løsesum, tjener en kampagne omkring $90,000 om måneden.

Så sørg venligst for, at du tager dine forholdsregler, for at få mulighed for at undgå at betale til cyberkriminelle. For at gøre dette, skal du tænke på, at lave ekstra kopier af dine vigtige filer og andre dokumenter. Hvordan kan du lave dem? Du kan vælge mellem eksterne backup og cloud backup muligheder. Her er der mere om dem: Hvorfor har jeg brug for backup, og hvilke muligheder har jeg for det?

Om skaberen
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware fjernelsesspecialist

Julie Splinters er nyhedsredaktøren hos Udenvirus.dk. Hun har en bachelor i engelsk filologi, men hendes gamle interesse i Øst Japan, og især Japan motiverede hende til gå

Kontakt Julie Splinters
Om firmaet Esolutions

Læs på andre sprog:
Filer
Software
Sammenlign