Adwares og browser hijackers er nu på andenpladsen blandt malwares

Adwares and browser hijackers are now in the second place among malwaresDen første halvdel af 2015 kan kaldes tiden for adwares og browser hijackers. Sikkerhedseksperter har allerede afsløret, at adware og
hijackers er blevet nummer to blandt malwares, mens de i slutningen af 2013 kun var i nummer fem og i slutningen af 2012 – nummer syv! Trojanske heste kan stadig blive kaldt de mest populære trusler blandt malwares, men det er mere end tydeligt, at adware har nået utrolige højder.

Hvordan kunne vi forklare det? Først og fremmest, ved hjælp af sådanne potentielt uønskede programmer, har hackere en større mulighed for, at tjene penge. De behøver ikke at inficere computere med bank-trojanere og forsøge at stjæle penge fra banker, der er blevet aktivt tilpasset til sådanne teknologier som two-factor authentication. De skal blot omdirigere brugere til deres affilierede websteder og indsamle deres indkomst. Derudover synes fremkomsten af kommercielle pop-up-reklamer under folks browsing på internettet ikke særligt alarmerende. Nogle af de berørte brugere fortsætter bare med, at lukke disse annoncer uden at indse, at deres computere er blevet inficeret. Desværre er det en lige vej til tab af personligt ikke-identificerbare oplysninger, som typisk indsamles af adwares og hijackers. Derudover kan du blive omdirigeret til tvivlsomme hjemmesider, der bruges til at fremme tvivlsomme programmer. Hvorfor skal du beskæftige dig med det?

Så, hvad kan hjælpe dig med at afsløre, at en af de adwares/hijackers gemmer sig i din computer? Den første ting – ændringer i din startside, og/eller standard søgemaskine. Hvis du lige har opdaget delta-homes.com [delta-homes.com], isearch.omiga-plus.com [isearch.omiga-plus.com], mystartsearch.com [mystartsearch.com] eller anden søgemaskine i stedet for din favorit, skal du køre din anti-virus eller anti-spyware. Ifølge PC-sikkerhedsanalytikere, er disse de mest almindeligt forekommende browser hijackers, men der er hundredvis af andre, der har været aktivt spredt i det første halvår af 2015. Alle disse trusler har evnen til at vise ændrede søgeresultater og omdirigere ofre til nødvendige hjemmesider, så de bør undgås.

Det andet tegn, der viser dig, at en adware eller andet potentielt uønsket program er kommet ind på din computer, uden at bede om din tilladelse, er fremkomsten af irriterende annoncer. Vi mener, at der ikke findes en bruger, der ikke har set AdChoices annoncer under browsing på internettet. Men du kan også bemærke “Reimage” PC Reparation Online, Picexa og lignende pop-up annoncer under dit søgning på internettet. Den farligste af disse er dem, der rapporterer om manglende opdateringer. De hævder, at brugeren skal opdatere programmer som Java, Flash Player, FLV Player, download managers eller browser. Selvfølgelig er det bare et trick, der bruges til at overbevise computerbrugere om, at de har brug for at hente manglende opdateringer. I virkeligheden er disse “opdateringer” andre potentielt uønskede programmer og endda vira.

Endelig, når du har en adware eller en browser hijacker på computeren, kan du bemærke mistænkelige slowdowns på hver af dine webbrowsere. Det er fordi disse trusler er i stand til at tilføje deres egne komponenter til hver webbrowser, der kan findes på systemet.

Men vi mener stadig, at ransomware trusler, såsom Cryptolocker eller CTB Locker, stadig er de farligste. Mens browser hijackers og adwares kan arbejde bag din ryg og udsætte dig for risiko for identitetstyveri eller infiltration af malware, er krypto ransomwares i stand til at kryptere alle dine filer og gøre dem ubrugelige. Hver af krypteringerne efterfølges af en løsesum, som enten kan være på $ 100 eller $ 500 og mere …

Om skaberen
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ekspert i fjernelse af malware

Ugnius Kiguolis er en professionel malwareanalytiker, som også er grundlæggeren og ejeren af Udenvirus.dk.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om firmaet Esolutions

Læs på andre sprog:
Software
Sammenlign