Superfish, Delta Homes og JollyWallet var de mest populære annonceinjektorer i 2014

Ifølge den seneste Google undersøgelsen, oplevede 5,5% af brugerne i 2014, ondsindede annoncer i løbet af deres browsing. Det svarer til millioner af sårbare anvendelser, der måske har været involveret i sådanne farlige aktiviteter som datatyveri, kapredet søgeforespørgsler og installeret malware.

De yderligere resultater af undersøgelsen, som også har inddraget University of California, Berkeley og Santa Barbara, har indledt endnu flere diskussioner og bekymringer, fordi det også blev afsløret på selskabets meddelelse, at 50.870 af Chrome udvidelser og mere end 34.000 af software-applikationer optrådte som uønskede annonceinjektorer. Det betyder, at de var i stand til at indsætte annoncer eller udskifte af eksisterende annoncer på sider, der blev besøgt af brugere. Vær opmærksom på, at det menes, at disse tal over potentielt uønskede programmer vil vokse i fremtiden, så det vigtigste tip, som kan gives til dig i skrivende stund, er at installere en velrenommeret anti-spyware på din computer og holde den op-to-date hele tiden. Du bør tænke på dette, før du render ind i en af disse PUP.

Det ser ud til, at de mest populære adwares, der forårsagede uønskede annoncer i folks browsing i 2014 er Superfish [Superfish] og Jollywallet [Jollywallet]. Disse programmer dukkede op i 3,9 og 2,4 procent af Google visninger. Desuden, hvis du aktivt har downloadet freeware til din computer sidste år, kender du måske et andet potentielt uønsket program, der har kapret browsere og injiceret annoncer i folks søgeforespørgsler. Dette program er kendt som Delta Homes [Delta Homes]. Det mest interessante er, at denne app påvirker både Windows og Mac-brugere. Så det lader til, at der i dag ikke er gør nogen forskel, hvilket OS du vælger at bruge.

Hvorfor skal spammere injicere annoncer i dine søgeresultater og de mest besøgte hjemmesider? Først og fremmest får de, ved at gøre dette, mulighed for at omdirigere dig til affiliate websites og indsamle penge fra reklamer. En del af de websteder, der er fremmet ved hjælp af en sådan teknik, er shopping sites, hvor en del af dem intet har at gøre med det. Desuden kan de også brenytte sådanne annoncer til indsamling af oplysninger, der både er personligt identificerbare og personligt ikke-identificerbare, og derefter dele dem med tredjeparter. Endelig, kan de forsøge at vise dig mistænkelige programmer og malware gennem disse annoncer.

Hvis du ønsker at være sikker, bør du tænke på at installere velrenommeret sikkerhedssoftware på din computer. Hvis du bruger Windows OS, kan du hente FortectIntego, som har udvist gode resultater, når det blokerer adware og fjerner det fra systemet. Til Mac-brugere anbefales det stærkt, at prøve Webroot SecureAnywhere AntiVirus, som er et meget kraftfuldt og veltilrettelagt værktøj.

Om skaberen
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskabelige webresearcher

Gabriel E. Hall er en passioneret malwareforsker, der har arbejdet for UdenVirus i næsten et årti.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om firmaet Esolutions

Læs på andre sprog:
Software
Sammenlign