Forebyggelse af Locky virus: 5 tips til at tage kontrollen

Det er svært at finde en Internet-bruger, der ikke har hørt om Locky virus og de store skader den har påført i bred skala på hele online-verdenen. Hvis du sjældent bruger internettet, og måske ikke er opmærksom på denne virus, og hvorfor det forårsager så megen ravage, så vil vi med glæde oplyse dig om denne cyber-trussel. Locky virus er et program af ransomware-typen, der er rettet mod dine personlige data og kryptering af dem. Efter dette, vises et løsesumsnotat, der kræver bestemt beløb for at hente de krypterede data tilbage. På grund af kompleksiteten af denne virus, er det lykkedes den at inficere tusindvis af computere over hele verden og den menes at fuppe millioner af dollars fra private og erhvervskunder. Overraskende nok er dette virus ikke er blevet standset endnu og er stadig i gang med at hærge i den virtuelle verden. Derfor har vi givet nogle anbefalinger, som vil hjælpe dig med at forhindre infiltration fra Locky og mindske dennes skade. De er angivet nedenfor:

  • Undgå at åbne mistænkelige e-mails eller spam, som tilsyneladende er sendt til dig af statslige institutioner. Det er blevet observeret, at malware foretrækker at sprede sig via e-mails, der er fyldte med Word eller JavaScript vedhæftede filer. Pas på alle e-mails, der har en sådan emne-titel som ATTN: Invoice J-98223100 eller lignende. Selv hvis du har regelmæssig forretninger med de nævnte institutioner, så spørge dem direkte i tilfælde af, at du er i tvivl. Hvis du arbejder i en virksomhed, bør du instruere dine kolleger til at være forsigtig med hver af de e-mails, der modtages fra ukendte afsendere. Du bør også fortælle dem om denne trussel.
  • Sikkerhedskopiér dit systems filer regelmæssigt. Du kan bruge eksterne drev, online backup-løsninger, cloud storage og lignende løsninger til at holde kopier af dine mest værdifulde filer sikkert. Vær opmærksom på, at i de fleste tilfælde kan data, der opbevares på online opbevaringsløsninger (Dropbox, Google Drev eller Microsoft OneDrive) påvirkes af ransomware, fordi de er forbundet til din computer via internettet.
  • Installér pålidelig sikkerhedssoftware. Det er vigtigt at have en, da du måske overser de inficerede filer, især trojans, som har tendens til at forklæde sig mesterligt. Desuden er det vigtigt at opdatere din anti-spyware og anti-virus regelmæssigt, således at softwaren modtager de nyeste virus-definitioner så ofte som muligt. Anti-malware programmet kan også ofte være praktisk at have, når du beskæftiger dig med mindre malwares.
  • Opdater din systemsoftware dagligt. Opdatering er bestemt afgørende. At have den nyeste version af browseren betyder, at sandsynligheden for et ransomware hijack minimeres. Desuden vil det at fornye systemprogrammer ikke blot sikre dig effektiv resultater, men også mindske muligheden for korruption.
  • Deaktivér makro indstillinger. En af de særlige forhold ved Locky ransomware er, at den aktiverer sig selv, hvis makroindstillinger er aktiveret på systemet. Hvis de ikke er det, så beder den dig om at gøre dette. Selvfølgelig bør du ignorere et sådant krav. Ligegyldigt om makroer er deaktiverede af Microsoft som standard, så skal du sørge for, at indstillingerne på din computer og dine kollegers computere er rigtige.

For at opsummere bør disse sikkerhedsforanstaltninger hjælpe dig med, at holde dig sikker fra ransomware. Du bør dog være realistisk og husk at “håbe på det bedste, men forberede dig på det værste.” Hvis du er smittet, kan du læse Locky fjernelsesguiden.

Om skaberen
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusresearcher

Kontakt Lucia Danes
Om firmaet Esolutions

Læs på andre sprog:
Filer
Software
Sammenlign