Fjern Rapid virus (Fjernelsesguide) - aug 2018 opdatering

Rapid virus fjernelsesguide

Hvad er Rapid ransomware?

Rapid ransomware — en farlig krypto-virus, der er målrettet brugere fra USA og Europa ved brug af falske IRS emails

Rapid ransomware krypto-virus

Rapid ransomware er en ondsindet krypto-virus, der har cirkuleret på internettet siden januar 2018. I løbet af syv måneder af dens eksistens er malwaren ændret fire gange. Virussen krypterer filer ved hjælp af AES-chiffer, og tilføjer .Rapid filudvidelsen til hver låste fil. Den nyeste version fra denne familie er – RPD ransomware. Den tilføjer .RPD filtypenavnet og smider How Recovery File.txt løsesumsnoten, der instruerer offeret i, hvordan man kontakter de kriminelle og sender dem den ønskede mængde penge. Størrelsen på løsesummen varierer og vælges for det meste afhængigt af, hvor mange filer der krypteres, og hvor hurtigt offeret når virusudviklerne.

Navn Rapid
Klassifikation Ransomware
Versioner

Rapid 2.0

Rapid 3.0

RPD

Fareniveau Højt. Udsætter kernesystemets indstillinger for fare og krypterer personlige filer
Filudvidelser .Rapid; .RPD; .EZYMN
Kontakt email [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected], [email protected].
Relaterede filer How Recovery Files.txt and !!! txt the README; How Recovery File.txt
Fordeling “Please Note – IRS Urgent Message-164” spam email, falske software opdateringer
Lande, den målrettes til Spanien, Frankrig, USA
Kom hurtigt af med ransomware ved hjælp af FortectIntego.

Rapid ransomware blev opdaget for første gang i slutningen af januar. I øjeblikket er virussen stadig aktiv og bliver ved med at genere folk fra Spanien, Frankrig, USA og andre af verdens lande. Vi foreslår derfor, at du er ekstra forsigtig, fordi denne malware krypterer filer efter at have infiltreret systemet og gør dem utilgængelige. Hovedforskellen mellem denne virus og lignende filkrypteringsvirus er, at den forbliver tavs på systemet og stadig krypterer nye dokumenter oprettet af brugeren.

Rapid ransomware infiltrerer sandsynligvis systemet ved hjælp af social engineering og ondsindede spam e-mails. I første omgang spredtes virussen igennem, Internal Revenue Service (IRS), et navn, der blev brugt som forklædning i e-mail-breve.

Når den er i computeren, udfører den systemændringer og begynder at scanne enheden for de målrettede filudvidelser. Efter en vellykket krypteringsprocedure smider krypto-malwaren også en løsesumsnote, kaldet How Recovery Files.txt eller !!! txt the README. Begge indeholder identiske instruktioner, der siger:

Hello,
All your files have been encrypted by us
If you want to restore files write on e-mail [email protected] or [email protected].

Rapid virus løsesumsnoteVores it-specialister advarer om, at de kriminelle kan bruge forskellige adresser til kontaktformål. Det er fordi de forsøger at beskytte deres identiteter og regelmæssigt ændre de leverede e-mails. I øjeblikket er det konstateret, at følgende e-mailadresser er knyttet til Rapid files virus:

Til trods for at . Rapid ransomware smider en løsesumsnote, er den informativ. Det er imidlertid klart, at de kriminelle vil bede om at få overført en bestemt sum penge. Betalingen kan angives baseret på antallet af krypterede filer eller hvor hurtigt det pågældende offer sender en email. Sikkerhedseksperter anbefaler dog ikke at kontakte skaberne af Rapid virus.

Problemet er, at ingen kan forsikre sig om, at svindlerne har arbejdet på en Rapid decryptor eller om de vil lade dig bruge den, selvom du betaler løsepengene. Således kan du øge dit tab. Bortset fra krypterede filer kan du også miste dine penge.

Således, hvis du har fundet ud af, at dine filer krypteret af .Rapid filudvidelse, bør du fokusere på at rense din computer. Ransomware kan have injiceret skadelig en kode i systemprocesserne. Som følge heraf er din enhed blevet træg, og programmerne er begyndt at gå ned. Derudover gør malware systemet sårbart, og det kan åbne bagdøren for andre cybertrusler. For at undgå mulig skade er det bedre at fjerne Rapid ransomware.

Prøv venligst ikke på at lokalisere og fjerne skadelige komponenter selv. Det er en vanskelig opgave. For hurtig fjernelse af ransomware skal du bruge velrenommeret sikkerhedssoftware, som f.eks. FortectIntego. Hvis du har problemer med viruseliminering, bedes du kontrollere instruktionerne nedenfor.

Rapid ransomwareRapid ransomware er en farlig malware, der er i stand til at kryptere personlige filer ved hjælp af .rapid eller andet tilføjende og krævende løsesum, der skal betales for krypteringsnøglen.

Rapid ransomware versioner

Rapid 2.0 kom ud i marts 2018. Denne variant udelukker russisktalende lande fra de målrettede regioner og krypterer ikke filer af personer, der bor her. Derudover tilføjer virussen otte tilfældige tal til de krypterede filers udvidelser og bruger typisk SHA-256 chiper til at kryptere dem. Løsesumsbeskeden hos denne virus vises i DECRYPT. [5-tilfældige tegn] .txt-fil, folk foreslås at kontakte udviklerne via [email protected] eller [email protected] email adresser. Benyt dem venligst IKKE til at kontakte de hackere, der gemmer sig bag ransomware. Du bør køre en fuld systemscanning med opdateret anti-spyware først og derefter stole på vores datagendannelsesmuligheder.

Rapid 3.0 blev opdaget i maj 2018. Denne er rettet mod engelsktalende brugere i USA og Europa. Et alternativt navn på virussen – Rapid ransomware v3. Når den er færdig med filernes modifikation, tilføjer ransomwaren [random_numbers] .EZYMN filtypenavnet. Denne gang er lønsummen fastsat til 0,7 BTC. Offeret får denne emailadresse til at kontakte virusudviklerne: [email protected].

RPD ransomware er den nyeste variant, der blev opdaget i juni 2018. Den bærer .RPD filtypenavnet og giver ofrene to kontaktmails: [email protected], [email protected]. Denne ransomware opretter en unik identifikationsnøgle for hvert af sine ofre og smider filen How Recovery File.txt for at kræve den store mængde løsepenge i bitcoins.

Løsesumsnoten af RPD ransomware er som følgende:

Hello, dear friend!
All your files have been ENCRYPTED
Do you really want to restore your files?
Write to our email – [email protected]
and tell us your unique ID

Cyberkriminelle bruger falske Internal Revenue Service e-mails til at sprede. Rapid virus

For nylig er cyberkriminelle, der står bag Rapid virus, begyndt at sende e-mails, der hævder at være fra IRS. Internal Revenue Service er et skatteopkrævningsbureau fra USA. De fleste e-mails kommer med et emne som: “Please Note – IRS Urgent Message-164” eller lignende.

Rapid ransomware spredes via spam

Den falske email hævder, at offeret ikke har betalt det korrekte beløb til staten og skal kompensere for dette. Den opfordrer derefter brugeren til at åbne en vedhæftet fil med “anden nyttig information”. Desuden siger personen i e-mailen, at skatteyderen kun har en dag til at kontakte skatteadministratoren, ellers kan der udstedes bøder.

Således bruger cybersvindlere stadig social engineering teknikker til at skræmme deres ofre til at tro, at de skal skynde sig med at kontakte de formodede myndigheder. Så snart brugeren udpakker den vedhæftede fil, finder han/hun et ondsindet word-dokument, hvor offeret har brug for at aktivere makroer for at fortsætte med installationen. Så snart det er implementeret, udfører Rapid ransomware sin ondsindede kode.

Heldigvis er det forholdsvis let at genkende dette svindelnummer, der bruges til at sprede Rapid ransomware. Først og fremmest kontakter IRS ikke brugere via e-mail eller sms-beskeder. Derudover skal vi bemærke, at Internal Revenue Service er et amerikansk organ, e-mail-adressen kommer fra Storbritannien, og den eksekverbare fil vises på tysk. Pas derfor på disse faresignaler.

Usikre e-mails bruges normalt til at sprede ransomware

Kriminelle bruger ofte meget tid, mens de forsøger at udvikle teknikker, som vil gøre det muligt for dem at inficere computere nemt. Hidtil har svindlerne benyttet meget elskede malspam-kampagner, der har været målrettet mod sundheds og andre sektorer. De sender ondsindede e-mails med ondsindede vedhæftede filer i dem. På denne måde bliver folk lokket til at installere ransomware af sig selv.

Spam-e-mails er imidlertid ikke den eneste måde, hvorpå hackere distribuerer højrisiko-computerinfektioner. Ifølge malwareanalytikere fra LesVirus.fr, kan malware måske komme ind i systemet, når brugere:

 • Downloader ulovligt indhold
 • Installerer falske programmer eller opdateringer;
 • Klikker på malware-ladede annoncer.

Således skal du være forsigtig med indholdet du downloader fra internettet. Vær også opmærksom på, at alt software og operativsystem opdateres. Dette forhindrer malware i at bruge sikkerhedsfejl til at starte angrebet.

Installation af et velrenommeret antivirusprogram er også et godt tip til forebyggelse af ransomware. Du bør dog ikke glemme, at selv det mest pålidelige sikkerhedsprogram ikke fuldt ud kan beskytte dig mod cybertrusler, hvis du ikke er ansvarlig online.

Fjern Rapid ransomware ved hjælp af velrenommeret sikkerhedssoftware

Hvis du vil fjerne Rapid ransomware, skal du bruge værktøjer, som du kan stole på. Kun dette kan sikre, at du undgår andre forbedrede versioner af samme virus. Faktisk kan filkrypteringssvirusser nemt installere yderligere ondsindede programmer og komplicere elimineringsprocessen. Disse typer af programmer er ens, men kun IT-fagfolk kan slippe af med Rapid ransomware manuelt.

Automatisk Rapid ransomware-fjernelse kræver, at du bruger et antivirusprogram. Du kan bruge FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes for at gøre elimineringsproceduren endnu nemmere. Farlige computertrusler har imidlertid tendens til at blokere brugere fra at downloade professionelle malware-fjernelsesværktøjer eller udføre en scanning på enheden. Derfor kan du bruge et par værktøjer til at dobbelttjekke. Husk også at rense dit system fuldt og kun forsøge at dekryptere data.

Tilbud
Gør det nu!
Download
Fortect Tilfredsheds
Garanti
Download
Intego Tilfredsheds
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hvad skal jeg gøre hvis det mislykkedes?
Hvis du ikke kunne fjerne virusskade ved hjælp af Fortect Intego, insend et spørgsmål til vores supportteam og give så mange detaljer som muligt.
Fortect Intego har en gratis begrænset scanner. Fortect Intego tilbyder en mere gennemført scan, når du køber den fulde version. Når den gratis scanner finder problemer, kan du fikse dem ved at bruge den gratis manuelle reparering, eller du kan beslutte dig for at købe den fulde version, for at fikse dem automatisk.
Alternativ Software
Forskellig software har forskellige formål. Hvis det ikke lykkedes dig at fikse de beskadigede filer med Fortect, prøv at gøre det med SpyHunter 5 i stedet.
Alternativ Software
Forskellig software har forskellige formål. Hvis det ikke lykkedes dig at fikse de beskadigede filer med Intego, prøv at gøre det med Combo Cleaner i stedet.

Manuel Rapid virus fjernelsesguide

Fjern Rapid ved hjælp af Safe Mode with Networking

Hvis din anti-virus er blokeret af en .rapid-virus, skal du genstarte din computer i fejlsikret tilstand med netværk. Denne procedure vil forberede dit system til ransomware fjernelse.

 • Trin 1: Genstart din computer til Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik Start Shutdown Restart OK.
  2. Når computeren bliver aktivt, begynd at trykke på F8 gentagne gange, indtil du ser Advanced Boot Options vinduet.
  3. Vælg Safe Mode with Networking fra listen Vælg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryk på Power knappen på Windows login-skærmen. Nu skal du trykke på og holde Shift, hvilket er på tastaturet, nede og klikke på Restart..
  2. Vælg nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings og endelig, tryk på Restart.
  3. Når din computer bliver aktiv, så vælg Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings vinduet Vælg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Trin 2: Fjerne Rapid

  Log ind på din inficerede konto og start browseren. Hent FortectIntego eller et andet legitimt anti-spyware program. Opdater det før en fuld scanning, og fjern ondsindede filer, der hører til din ransomware og fuldfør Rapid fjernelse.

Hvis din ransomware blokerer Safe Mode with Networking, så prøv en anden metode.

Fjern Rapid ved hjælp af System Restore

Hvis Sikker tilstand ikke fungerer for dig, mens du forsøger at slippe af med ransomware, skal du prøve at bruge Systemgendannelsesmetoden til at starte din antivirus:

 • Trin 1: Genstart din computer til Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik Start Shutdown Restart OK.
  2. Når computeren bliver aktivt, begynd at trykke på F8 gentagne gange, indtil du ser Advanced Boot Options vinduet.
  3. Vælg Command Prompt fra listen Vælg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryk på Power knappen på Windows login-skærmen. Nu skal du trykke på og holde Shift, hvilket er på tastaturet, nede og klikke på Restart..
  2. Vælg nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings og endelig, tryk på Restart.
  3. Når din computer bliver aktiv, så vælg Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings vinduet Vælg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Trin 2: Gendan dit systems filer og indstillinger
  1. Når Command Prompt vinduet kommer frem, så gå ind i cd restore og klik på Enter. Skriv 'cd restore' uden citationstegn og tryk på 'Enter'
  2. Skriv nu rstrui.exe og tryk på Enter igen.. Skriv 'rstrui.exe' uden citationstegn og tryk på 'Enter'
  3. Når et nyt vindue dukker op, skal du klikke på Next og vælge dit gendannelsespunkt, der ligger forud for infiltrationen fra Rapid. Efter at gøre det, skal du klikke på Next. Når 'System Restore' vinduet kommer frem, så vælg 'Next' Vælg dit gendannelsespunkt og klik på 'Next'
  4. Klik nu på Yes for at påbegynde systemgendannelsen. Klik på 'Yes' og påbegynd systemgendannelsen
  Når du gendanner systemet til en tidligere dato, downloade og scanne din computer med FortectIntego og sørg for, at Rapid fjernelse udføres med succes.

Bonus: Gendan dine data

Guiden der præsenteres ovenfor skal hjælpe dig med at fjerne Rapid fra din computer. For at gendanne dine krypterede filer anbefaler vi, at bruge en detaljeret guide, der er forberedt af udenvirus.dk sikkerhedseksperter

For at gendanne krypterede .rapid-filer skal du bruge følgende vejledning. Den indeholder flere tips, der kan bruges til at låse op for de låste filer, så du kan begynde at bruge dem igen.

Hvis dine filer er krypteret af Rapid, kan du benytte flere metoder til at gendanne dem:

Få hjælp fra Data Recovery Pro

Hvis du ikke gemmer sikkerhedskopier, er du velkommen til at bruge dette professionelle gendannelsesværktøj.

 • Download Data Recovery Pro;
 • Følg trinene til Data Recovery Setup og installér programmet på din computer;
 • Kør det og scan din computer for filer, der er krypteret af Rapid ransomware;
 • Gendan dem.

ShadowExplorer kan være nyttigt

Hvis Rapid ransomware ikke kunne slette Shadow Volume Copies, kan du muligvis udnytte ShadowExplorer-softwaren og gendanne krypterede data.

 • Download Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Følg en Shadow Explorer Setup Wizard og installér denne applikation på din computer;
 • Kør programmet og gennemgå drop-down menuen i det øverste venstre hjørne, for at vælge disken med dine krypterede data. Tjek hvilke mapper der er dér;
 • Højreklik på den mappe di gerne vil gendanne og vælg “Export”. Du kan også vælge hvor du ønsker at den bliver gemt.

Eksperter arbejder i øjeblikket på Rapids decryptor.

Endelig bør du altid tænke på beskyttelse mod krypto-ransomwares. For at beskytte din computer fra Rapid og andre ransomwares, bør du benytte en velrenommeret anti-spyware, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om skaberen
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til at spilde din tid på virusser

Hvis denne gratis fjernelsesguide har hjulpet dig, og du er tilfreds med vores service, kan du overveje at give en donation til at holde denne service i live. Selv det mindste beløb vil blive værdsat.

Kontakt Jake Doevan
Om firmaet Esolutions

Fjernelses guides i andre sprog