Hvordan deaktiveres makroer på Windows og Mac OS X?

Hvordan deaktiveres makroer på Windows og Mac OS X?

Ransomware er så afgjort en af vor tids mest frygtede cyberinfektioner. Deres angreb kan være meget ødelæggende og resultere i tab af data, offentlig eksponering af følsomme data eller økonomiske tab, for blot at nævne et par stykker.

Ifølge statistikkerne, blev næsten 50 procent organisationer ramt af en form for en fil-låsningsvirus i løbet af 2017, for ikke at nævne millioner af inficerede computerbrugere i hjemmet. Således opfordrer cyber sikkerhedseksperter institutioner og private brugere til at tage de nødvendige forholdsregler, for at sikre deres data og forhindre potentielle angreb.

Oprettelse af data backups er uden tvivl den bedst garanterede måde at holde værdifulde oplysninger på en sikker måde, og sikre en let gendannelse af disse efter et uventet nedbrud. Men hvad med forebyggelse af ransomware? Er det virkelig muligt at bekæmpe sådanne virusser?

Desværre er der ingen 100% effektiv opskrift, der ville tillade os at være fuldt aktive på nettet og samtidig stole på, at vores sikkerhed er i orden. Alligevel er der nogle ting, du kan gøre for at mindske risikoen for ransomware angreb. Det er overflødigt at sige, at du altid bør holde din software og dit operativsystem up-to-date og få en virus-beskyttelsessoftware til at give dig en real-time support.

Mens de fleste brugere tager sig af de tidligere nævnte trin, så glemmer nogle, at 59% af ransomwarespredning sker via vedhæftede filer, der bærer på inficerede Word-dokumenter, med henblik på at udføre makro-baserede angreb. Makroer er en funktion, som automatiserer forskellige opgaver via en serie forudbestemte kommandoer. Desværre tilpasser hackere dette script til at implementere malware på mål-computere.

De fleste ransomwares vil ikke være i stand til at køre, medmindre makroer er aktiveret; derfor er det tilrådeligt at have denne funktion deaktiveret som standard. Husk på, at OS X også deler denne funktion, så hvis du er Mac-bruger, så glem ikke også at slukke for dette på din enhed! Nedenfor vil du lære, hvordan du deaktiverer makroer på Windows og Mac OS X.

Deaktivering af makroer i Windows:

 1. Åbn et Microsoft Office-dokument (Word, Excel, PowerPoint, etc.) og gå til fanen Fil;
 2. Når en drop-down menu dukker op, skal du vælge Indstillinger; Disable Macros on Windows. Step 2
 3. Find Trust Center og klik på det. Nu skal du klikke på knappen Trust Center Indstillinger…;Disable Macros on Windows. Step 3
 4. Gå til Makro Indstillinger og når du er dér, skal du vælge en af de to øverste deaktivér alle Makroer muligheder. Klik på OK for at gemme ændringer;
  Disable Macros on Windows. Step 4
 5. Genstart din pc.

Deaktivering makroer på Mac OS X:

På Mac OS X-versioner startende fra 2016 og op, er makroer normalt som standard deaktiveret, så du behøver ikke at bekymre dig om at ændre dette. Ikke desto mindre kan du stadig kontrollere, om alt er i orden, ved at følge disse trin:

 1. Åbn et Microsoft Office-dokument på din Mac;
 2. Klik på titlen på applikationen (Word i eksemplet), som du vil se i menulinjen ovenfor, ved siden af Apple-ikonet. Når drop-down menuen dukker op, skal du gå til Indstillinger;Disable Macros on Mac OS X. Step 1
 3. Når det nye vindue dukker op, skal du navigere til Personlige indstillinger og vælge Sikkerhed & Privatliv;Disable Macros on Mac OS X. Step 2
 4. I et nyt vindue skal du sørge for, at afkrydsningsfeltet ud for Advar før du åbner en fil, der indeholder makroer er markeret;
  Disable Macros on Mac OS X. Step 3

Forhåbentlig vil denne vejledning hjælpe dig tilføje, et meget nyttigt ekstra lag af beskyttelse til din enhed og mindske risikoen for ransomwareinfiltration.

Om skaberen
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskabelige webresearcher

Gabriel E. Hall er en passioneret malwareforsker, der har arbejdet for UdenVirus i næsten et årti.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om firmaet Esolutions

Læs på andre sprog: