sværhedsgrad skala:  
  (98/100)

HakunaMatata ransomware virus. Hvordan fjernes den? (Afinstallationsguide)

Af Jake Doevan - - | Type: Ransomware

HakunaMatata virus: et sjovt navn skjuler en farlig cybertrussel

HakunaMatata virus er en ny fil-krypteringsmalware, der bruger en populær sætning fra “Løvernes Konge”. Selvom dette dejlige ordsprog betyder “ingen bekymringer,” så er det at støde på ransomware bekymrende begivenhed. Efter en vellykket infiltration , tager malwaren brugerens filer som gidsel. Dette stykke ransomware krypterer filer ved hjælp af AES256-bit og RSA-2048 krypteringsalgoritmer. Den er målrettet en brede vifte af journaler og tilføjer .HakunaMatata filtypenavnet til hver af dem. Efter en hurtig datakryptering , finder ofrene udaf, at deres filer er umulige at åbne. Men der er en ny fil, som udviklerne af ransomware ønsker at ofrene læser. Det er en løsesumsnote kaldet “Recovers files yako.html”. Her opdager ofrene, at HakunaMatata fjernelsen ikke vil bidrage til at de genoprette beskadigede filer. Ifølge løsesumsnoten har ofrene brug for at få den korrekte private nøgle , der kan låse op for deres data. Hackerne beder ofrene om at kontakte dem via Bitmessage systemet og giver detaljerede instruktioner til, hvordan man gør dette. Men vi anbefaler ikke at følge disse ordre. Det er ikke kunspild af tid, men kan også føre til tab af penge. Cyber​​kriminelle vil ikke give dekrypteringsnøglen gratis. Folk er nødt til at købe den for den angivne mængde penge. Husk på, at der er en risiko for, at efter at have betalt, vil du ikke modtage en dekrypteringsnøgle. Hackerne vil måske ikke være villige til at spille fair. Vi ønsker at afskrække dig fra at tage denne risiko. I stedet for skal du fjerne HakunaMatata fra computeren og forsøge dig med yderligere datagendannelsesmetoder.

I løsesumsnoten afslører hackerne ikke, hvor mange penge de ønsker for dekrypteringsnøglen. Størrelsen på ​​summen kan variere fra bruger til bruger. Normalt kræver de cyberkriminelle fra 1 til 3 Bitcoins, der ligger fra 800 til næsten 2500 USD i øjeblikket. HakunaMatata ransomware er blevet oprettet til samme formål som alle andre krypto-malwares – for at fuppe penge fra almindelige computerbrugere eller endda virksomheder. Hackerne er klar over, at folk sjældent laver backups af deres filer; men at de også er bange for at miste dem. Det gør denne ulovlige forretning endnu enklere, fordi folk ofte har tendens til at betale latterlige summer for få deres billeder, dokumenter og andre værdifulde data tilbage. Vi ønsker at minde om, at det er bedre at ændre dårlige vaner og se efter nogle data backup-løsninger, i stedet for at indløse dem fra cyberkriminelle. Men hvis du er blevet inficeret med HakunaMatata virus, så anbefaler vi at scanne din pc med Reimage eller andre velrenommerede malware fjernelsesprogrammer. Først når du har renset din computer for malware, kan du tænke på mulighederne for datagendannelse.

Kan jeg beskytte min pc mod ransomware?

HakunaMatata ransomware virus spredes via de samme distributionsmetoder som andre fil-krypteringsvirusser: ondsindet spam e-mails og deres vedhæftede filer, exploit kits, falske softwareinstallatører og opdateringer. Desværre kan ingen føle sig 100% beskyttet mod ransomware; dog anbefales følgende online sikkerhedstip kraftigt. Husk på, at det at åbne spam e-mails, og især deres vedhæftede filer, er ekstremt farligt. Det er den vigtigste formidlingsmetode for ransomware. Svindlerne kan foregive at være fra forskellige velrenommerede og kendte organisationer og virksomheder, så du skal kontrollere legitimationsoplysningerne, mail-adresser, og slå disse oplysninger op online, før du åbner den vedhæftede fil. HakunaMatata malware kan også komme ind ved at kontrollere computerens systemfiler og beskyttelsessårbarheder. Derfor bør du også installerer velrenommerede sikkerhedsværktøjer og holde alle dine programmer up-to-date. Endelig bør du holde dig væk fra tvivlsom software og opdateringer, der ofte tilbydes på ukendte hjemmesider eller i pop-ups.

Hvordan kan jeg fjerne HakunaMatata virus fra pc’en?

Den eneste sikre mulighed for HakunaMatatas fjernelse, er at vælge den automatiske metode og køre en fuld scanning med et anti-malware program. Vores team foreslår at dedikere denne opgave til Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Dog kan malware forhindre dig i at installere et af disse programmer. I dette tilfælde skal du følge retningslinjerne nedenfor. Som du allerede har lært, så er det ikke nok til at fjerne HakunaMatata, hvis du også vil have adgangen til dine filer tilbage. I slutningen af denne artikel har vi givet nogle tips, der kan bidrage til at genvinde i det mindste nogle af de tabte data.

[GI = metode-1] Hvis HakunaMatata ransomware virus forhindrer dig i at installere, opdatere og køre antivirus eller malwarefjernelsessoftware, så følg disse trin. Disse instruktioner vil hjælpe dig med at genstarte din PC til fejlsikret tilstand og starte den automatiske malwarefjernelse. [/ GI]

[GI = metode-2] Nedenfor kan du prøve endnu en metode til at genstarte din pc og køre en fuld scanning med din foretrukne sikkerhedssoftware. [/ GI]

[GI = data-recovery] Når fjernelsen af HakunaMatata er afsluttet, kan du tænke på data gendannelsesløsninger. Hvis du ikke har data backups, er chancerne for gendanne krypterede filer ikke særlig høje. Dog bør du give disse muligheder en chance og forhåbentlig vil du lykkes i at få i det mindste nogle af dine filer tilbage. Derudover kan du lave kopier af de krypterede filer og gemme dem på en ekstern enhed. Måske vil den gratis dekrypteringssoftware blive frigivet snart, og du vil være i stand til at dekryptere dine personlige filer.

[GIS=method-1]

[GIS-HEADER]Mulighed 1: Data Recovery Pro[/GIS-HEADER]

Det er en automatisk måde at gendanne dine filer på ved hjælp af Data Recovery Pro. Dette værktøj er blevet oprettet for at genvinde tabte eller beskadigede filer; det er imidlertid for nylig blevet opdateret og kan nu dekryptere nogle af de krypterede filer. Følg disse trin for at bruge dette værktøj:

[/GIS]

[GIS=method-2]

[GIS-HEADER]Mulighed 2: Windows Previous Versions funktion[/GIS-HEADER]

Hvis du har aktiveret Systemgendannelsesfunktionen før HakunaMatata ransomwares angreb, kan du bruge denne funktion til at gendanne individuelle filer. Husk på, at denne metode ikke vil hjælpe dig med at få alle de tabte filer tilbage. Men hvis du har mistet meget vigtige dokumenter, bør du følge disse trin:

[/GIS]

[GIS=method-3]

[GIS-HEADER]Mulighed 3: ShadowExplorer[/GIS-HEADER]

Den gode nyhed er, at HakunaMatata virus ikke kan have slettet Shadow Volume Kopier af mål-filer. Derfor kan ShadowExplorer hjælpe dig med at gendanne dine filer fra shadow kopier. Følg disse trin:

[/GIS]

[GIS=method-4]

[GIS-HEADER][/GIS-HEADER]

[/GIS]

[/GI]

Tilbud
Gør det nu!
Download
Reimage Tilfredsheds
Garanti
Download
Reimage Tilfredsheds
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hvad skal jeg gøre hvis det mislykkedes?
Hvis du ikke kunne fjerne virusskade ved hjælp af Reimage, insend et spørgsmål til vores supportteam og give så mange detaljer som muligt.
Reimage anbefales til at fjerne virusskade. Den gratis scanner giver dig mulighed for at kontrollere, om din pc er inficeret eller ej. Hvis du har brug for at fjerne malware, er du nødt til at købe den licenserede version af Reimage malware fjernelsesværktøjet.

Manuel HakunaMatata virus fjernelsesguide:

Fjern HakunaMatata ved hjælp af Safe Mode with Networking

 • Trin 1: Genstart din computer til Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik Start Shutdown Restart OK.
  2. Når computeren bliver aktivt, begynd at trykke på F8 gentagne gange, indtil du ser Advanced Boot Options vinduet.
  3. Vælg Safe Mode with Networking fra listen Vælg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryk på Power knappen på Windows login-skærmen. Nu skal du trykke på og holde Shift, hvilket er på tastaturet, nede og klikke på Restart..
  2. Vælg nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings og endelig, tryk på Restart.
  3. Når din computer bliver aktiv, så vælg Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings vinduet Vælg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Trin 2: Fjerne HakunaMatata

  Log ind på din inficerede konto og start browseren. Hent Reimage eller et andet legitimt anti-spyware program. Opdater det før en fuld scanning, og fjern ondsindede filer, der hører til din ransomware og fuldfør HakunaMatata fjernelse.

Hvis din ransomware blokerer Safe Mode with Networking, så prøv en anden metode.

Fjern HakunaMatata ved hjælp af System Restore

 • Trin 1: Genstart din computer til Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik Start Shutdown Restart OK.
  2. Når computeren bliver aktivt, begynd at trykke på F8 gentagne gange, indtil du ser Advanced Boot Options vinduet.
  3. Vælg Command Prompt fra listen Vælg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryk på Power knappen på Windows login-skærmen. Nu skal du trykke på og holde Shift, hvilket er på tastaturet, nede og klikke på Restart..
  2. Vælg nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings og endelig, tryk på Restart.
  3. Når din computer bliver aktiv, så vælg Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings vinduet Vælg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Trin 2: Gendan dit systems filer og indstillinger
  1. Når Command Prompt vinduet kommer frem, så gå ind i cd restore og klik på Enter. Skriv 'cd restore' uden citationstegn og tryk på 'Enter'
  2. Skriv nu rstrui.exe og tryk på Enter igen.. Skriv 'rstrui.exe' uden citationstegn og tryk på 'Enter'
  3. Når et nyt vindue dukker op, skal du klikke på Next og vælge dit gendannelsespunkt, der ligger forud for infiltrationen fra HakunaMatata. Efter at gøre det, skal du klikke på Next. Når 'System Restore' vinduet kommer frem, så vælg 'Next' Vælg dit gendannelsespunkt og klik på 'Next'
  4. Klik nu på Yes for at påbegynde systemgendannelsen. Klik på 'Yes' og påbegynd systemgendannelsen
  Når du gendanner systemet til en tidligere dato, downloade og scanne din computer med Reimage og sørg for, at HakunaMatata fjernelse udføres med succes.

Endelig bør du altid tænke på beskyttelse mod krypto-ransomwares. For at beskytte din computer fra HakunaMatata og andre ransomwares, bør du benytte en velrenommeret anti-spyware, såsom Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Om skaberen

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til at spilde din tid på virusser

Hvis denne gratis fjernelsesguide har hjulpet dig, og du er tilfreds med vores service, kan du overveje at give en donation til at holde denne service i live. Selv det mindste beløb vil blive værdsat.

Kontakt Jake Doevan
Om firmaet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-hakunamatata-ransomware-virus.html

Fjernelses guides i andre sprog