Chromium gennemgå

Chromium er et open-source webbrowser-projekt lanceret af Google

Chromium er et projekt, der blev startet af Google i 2008. Denne open-source kode tillader programmører at oprette forskellige webbrowsere. Men selve projektet startede for at skabe en berømte Google Chrome-webbrowser. I øjeblikket kan udviklere ændre og forbedre denne kode for at frigive nye værktøjer til at browse internettet, som tilbyder avancerede funktioner til brugerne.

Chrome-webbrowseren kan være lige så sikker at bruge som Google Chrome. Men ligesom mange andre open-source projekter, kan dette bruges til tvivlsomme formål. Derfor er det vigtigt at lære at identificere legitime og potentielt farlige webbrowsere.

På grund af lighederne kan mange computerbrugere stadig ikke forstå, hvad der er Chromium, og hvordan det adskiller sig fra Google Chrome. Således skal vi i denne artikel forklare de store forskelle mellem disse to produkter og fortælle, hvordan man genkender ondsindede og legitime Chrome-browsere.

Chromium vs Chrome: udredning af definitionerne

Chromium definitionen på den officielle hjemmeside identificerer den vigtigste forskel fra Google Chrome – det er ikke en browser:

Chromium is an open-source browser project that aims to build a safer, faster, and more stable way for all users to experience the web.

Som vi tidligere har nævnt, er Chromium Google-projektet den grundlæggende kode til opbygningen af Google Chrome – en webbrowser, der er meget udbredt over hele verden. Derfor er Chromium en programmeringskode, mens Chrome er et slutprodukt.

Nedenfor kan du se tabellen, der understreger dette via drift, design og andre forskelle mellem dem:

Google Chrome Chromium
Flerfarvet logo Blåt logo
Overvåges af Chrome-udviklere Ændret af distributører
Opdateret automatisk af Chrome Opdateringer afhænger af udvikleren
Nye udgivelser testes omhyggeligt Distributører kan vælge testdybden for nye udgivelser
Sikkerheds-Sandbox er som standard aktiv Sandbox afhænger af udvikleren
Crash-rapportering er som standard aktiv Crash-rapportering er ikke tilgængelig
Usage-tracking funktion Der er ikke nogen bruger-metrics-funktion tilgængelig
Støtte til yderligere videoformater  

Imidlertid har udviklere udnyttet denne open-source kode og oprettet flere browserapparater. Chromium Browseren deler typisk de samme funktioner, der forklares i den øverste del af tabellen, men forskellige programmer kan have enestående funktionalitet og funktioner, som er blevet tilføjet af deres udviklere.

Selvom Google Chrome og Chromium fungerer på næsten samme måde, betragtes Chrome stadig som værende mere bekvem og effektiv. Den eneste fordel ved Google Chromium er muligheden for at tilpasse den efter dine behov. Men du skal vide, hvad du laver.

Valg af Chromium webbrowser: De bedste eksempler på markedet

Som vi allerede har nævnt, blev Chromium frigivet med den hensigt at hjælpe brugerne med at udfylde en velkendt browser med ekstra funktioner. Der er mange legitime Chromium-baserede browsere, der har forskellige funktionaliteter, sikkerheds- og privatlivsniveauer og design. De mest kendte er Vivaldi, Comodo Dragon og Epic.

Vivaldi har til formål at huske manglende Opera funktioner

Image of Vivaldi web browser

Vivaldi er en af de nyeste Chromium-baserede browsere, der blev præsenteret af Vivaldi Technologies. Virksomheden blev lanceret af tidligere CEO og medstifter af Opera Software, så udvikleren er bestemt ikke en nybegynder. Vivaldi har til mål at få mest muligt ud af funktioner, der er blevet fjernet fra Opera med dens seneste opdateringer.

Det mest karakteristiske træk ved denne Chromium-webbrowser er mængden af temaer og tilstande, der tilbydes brugerne. De kan ændre baggrundsfarven, startsiden, adresselinjen, fanens position og mange andre ting. Vivaldi tillader “stacking” og “tiling” faner, at tilføje noter til bogmærker og installer udvidelser, der er udviklet til Google Chrome.

Hovedtræk:

 • Automatisk farveændring
 • Brugerdefinerede temaer med planlægning
 • Tab stacking, tiling
 • Content blocker, farvefiltre, CSS debugger
 • Brugerdefinerede tastaturgenveje
 • Hurtige kommandoer

Epic Browser tilbyder avanceret beskyttelse af personlige oplysninger

Image of Epic Privacy web browser

Hovedfunktionen i Epic-browseren omhandler privatlivets fred. Den er udviklet af Hidden Reflex, der hævder, at denne Chromium-webbrowser er i stand til at hjælpe brugere med at forbedre deres sikkerhed online, så de kan glemme om kun at søge i inkognito mode eller ved hjælp af VPN.

Den vigtigste måde, som Epic arbejder på, er at fjerne hele browserdataene lige efter at den bliver slukket. I betragtning af at den ikke gemmer følgende oplysninger, kan nogle brugere seriøst overveje at vælge denne Chromium-baserede webbrowser:

 • cookies
 • cache
 • browserhistorik

Desuden er Epic kendt for at stole på SSL-forbindelser, blokere sporingsscripts og endda kryptere dine data for at skjule din placering eller hjælpe dig med at få adgang til blokerede websites. Denne Chromium-browser er desværre ikke kompatibel med adgangskodeadministratorer og kan muligvis ikke virke på nogle hjemmesider. Den gode nyhed er, at den er kompatibel med både Windows og Mac OS X.

Comodo Dragon giver sikre browsingmuligheder

Image of Comodo Dragon web browser

En anden softwareudvikler, der bruger Chromium-kode til at designe sin egen webbrowser, er Comodo Group. Denne udvikler har allerede været kendt i årevis for at lave sikkerhedssoftware, it-styringsplatforme og lignende løsninger.

Ifølge dem er den primære grund til, at brugerne skal vælge Comodo Dragon-browser, dens sikkerhed. Desuden lover de den hurtigste søgemaskine og ekstra venlig brugergrænseflade. Desværre er denne Chrome-browser for øjeblikket kun kompatibel med Windows.

Hvordan forbedrer denne Chromium-browser brugernes sikkerhed online? Vigtigst af alt er, at den ikke aktiverer Chromes brugersporing, søgeforslag og andre tvivlsomme funktioner, der aktivt bruges af dette berømte søgeværktøj. Desuden er den afhængig af websiders SSL-certifikat for at måle deres troværdighed. Dens GUI ligner meget denne browser, så du vil ikke føle dig fortabt efter at have downloadet den.

Image of Chromium browsers

Chromium malware: Når open-source kode bruges til ondsindede formål

Computerbrugere, der søger et nyt værktøj til at surfe på internettet, kommer ofte med spørgsmålet, er Chromium sikkert, og om de skal bruge dem. De tidligere nævnte top tre Chromium-baserede browsere er absolut legitime. Men listen over lignende, men mindre populære programmer kan udvides.

Men mens nogle udviklere har travlt med at oprette webbrowsere fyldt med forbedrede funktioner, har andre allerede brugt den åbne kildekode for at frigive falske søgeværktøjer. Sikkerhedseksperter har allerede bemærket en ny tendens – opdukken af ondsindede Chromium-browsere, f.eks. Chromium virus.

Desværre har mange brugere ingen anelse om, at de har at gøre med potentielt uønskede programmer som foregiver at være lovlige og sikre Chrome-baserede browsere. Men du bør helt sikkert huske disse navne og holde dig væk fra dem på internettet:

Hvert af disse programmer kan sætte dit privatliv og din sikkerhed i fare. Desuden kan de starte uønskede ændringer i systemet, forårsage nedbrud, mens du surfer på internettet og igangsætte andre problemer. Således er fjernelse af en falsk Chromium browser stærkt anbefalet. Heldigvis kan disse falske værktøjer afinstalleres manuelt eller automatisk.

Identifikation af ondsindede Chromium-browsere

Størstedelen af rogue Chromium-browsere fremmes som værktøjer, der hjælper brugerne med at forbedre deres browseroplevelse, give de mest nøjagtige søgeresultater eller beskytte deres privatliv. Normalt hævder udviklere af disse programmer at være relateret til Google eller det officielle Chromium-projekt, ved at bruge deres legitimationsoplysninger, design og lignende detaljer.

Analysen af forskellige eksempler på Chromuim virus har dog vist, at de fungerer som potentielt uønskede programmer, ikke som nyttige programmer. De vigtigste negative funktioner, der er relateret til sådanne programmer, er:

 1. Spredning i software bundter. Typisk fremmes falske Chromium-browsere i freeware eller shareware-pakker. Derfor kan ukorrekt installation af gratis programmer føre til installation af den uønskede browser. Dette kan ske, når du installerer software ved hjælp af hurtige/anbefalede indstillinger, som ikke åbent beskriver yderligere komponenter.

 2. Datasporing. Rogue Chromium-browsere sporer normalt brugerens aktiviteter online. De indsamler søgninger, browserhistorik, IP-adresse, placering og lignende ikke-personligt identificerbare detaljer. Bemærk, at der altid er en chance for, at de måske forsøger at stjæle følsomme data, herunder login, adgangskoder eller kreditkortoplysninger.

 3. Levering af aggressive reklamer. Disse beskadigede browsere kan også levere en øget mængde onlineannoncer. Data tracking aktiviteter tillader skabelse af brugerens profil og levering af målrettede annoncer, som brugerne er mere tilbøjelige til at klikke på.

  En for stor mængde annoncer mindsker browseroplevelsen. De kan muligvis dække det nødvendige indhold eller hele browservinduet, har ikke aktive lukke-knapper (X) og omdirigerer til kommercielle websteder. Nogle af disse annoncer kan dog indeholde skadeligt indhold eller omdirigere til svindel- eller phishing-websteder.

Hvis du er stødt på nogle af disse negative egenskaber, skal du bemærke, at der er en stor risiko for at du er blevet offer for en ondsindet Chromium-browser. At holde et sådant program på systemet kan desuden føre dig til økonomisk tab eller identitetstyveri. Det er derfor vigtigt at fjerne Chromium-browseren med det samme.

Ting at huske, når du vælger en Chromium browser

For ikke at blive offer for Chromium-malware, skal du være forsigtig, når du vælger en Chrome-baseret webbrowser. For det gøre dette skal du følge disse enkle sikkerhedstips:

 • Tjek oplysningerne om udviklerne. Du skal søge efter deres tidligere projekter og læse brugernes anmeldelser om Chromium-browseren, du ønsker at installere.
 • Læs anmeldelser og udtalelser online. Før du installerer Chromium-browseren, skal du ikke kun læse brugernes anmeldelser og meninger på udviklerens hjemmesider (de kan være falske), men se efter meningerne i fora eller blogs. Prøv også at finde eksperters anmeldelser.
 • Download kun en Chromium-baseret browser fra udgiverens websteder. Husk, at tredjepartswebsteder kan indeholde ondsindede versioner af programmet. Således kan du nemt installere Chromium virus i stedet for et legitimt værktøj.
 • Hvis du bemærker tvivlsomme aktiviteter, skal du straks afinstallere Chromium. Hvis du har bemærket en øget mængde annoncer, at du omdirigeres til tvivlsomme websites og kampagner for tvivlsom software umiddelbart efter installation af en ny browser, skal du udføre Chromium fjernelse så hurtigt som muligt, for at beskytte din pc og dit privatliv.
Tilbud
Om skaberen
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til at spilde din tid på virusser

Kontakt Jake Doevan
Om firmaet Esolutions

Filer
Software
Sammenlign