Adware i Apple Mac OS X? Ja, det er muligt!

Adware in Apple Mac OS X? Yes, it’s possible!Støt, år for år, har programmer af adware-typen generet Windows-brugere. Efter at være blevet installeret i et bundt med tredjeparts downloads, har de afbrudt folk med irriterende pop-up-reklamer, in-text links, bannerannoncer og andet kommercielt indhold. Det skal nævnes, at sådanne applikationer ikke anses for værende skadelige. Ikke desto mindre, anbefaler sikkerhedseksperter, at undgå dem. Det lader til, at Mac OS-brugere også bør have denne henstilling i tankerne, da Windows-brugere i dag, ikke er de eneste, der lider af disse ulidelige programmer. Heldigvis er det mere end tydeligt, at dette operativsystem er meget resistent og at adware-udviklere vil bruge flere år eller mere, på at få mulighed for at øge mængden af Mac adware.

Hvordan kan du vide, om din Mac er påvirket af ad-injection software? Et af de mest tydelige tegn, der viser, at maskinen er fyldt med programmer, som du ikke virkelig har brug for, er annoncer. Nogle gange kan de undgås ved at du vælger “Bloker pop-up-vinduer” i Safari-indstillinger, men dette kan ikke hjælpe dig, hvis du har at gøre med et grimt stykke adware. I dette tilfælde kan irriterende annoncer begynde at følge dig, så snart du starter din browser og de kan derefter fortsætte med, at dukke op igen, uanset hvilken type hjemmeside, kommerciel eller ej, du beslutter dig for, at besøge. Hvis du har beskæftiget dig med sådanne annoncer i et stykke tid, bør du forstå, hvad det er de søger. Hvis du er en newbie, så skal du vide, at hver af disse annoncer anvendes til indtjening af pengene til udvikleren af adwaren, så prøv ikke at klikke på dem.

Det andet tegn, der rapporterer om infiltration fra adware, er omdirigeringer. Du kan aldrig vide, hvilket website, der fremmes ved hjælp af en sådan teknik, så du bør holde dig væk fra enhver af de annoncer, der forårsager dem. Vores sikkerhedseksperter advarer også Mac-brugere om, at adwares kan ændre deres startside og standardsøgemaskine, uden at bede om tilladelse. Endelig kan de begynde at spore deres browsingvaner og kan indsamle forskellige oplysninger, som er relateret til deres browsingaktivitet.

Heldigvis er softwareudviklere begyndt at udvikle programmer til Mac adwares fjernelse. Vi ønsker at præsentere dig for to forskellige programmer, der har vist gode resultater, når disse ubehagelige programmer skal opdages og fjernes. Det første af dem er AdwareMedic. Det er et gratis værktøj, der kun er designet til, at fjerne adware. Et andet program kaldes Webroot SecureAnywhere AntiVirus, som kan kaldes for et alsidigt program, der kan bruges til bekæmpelse af PC og Mac-relateret malware.

Husk, at din Macs sikkerhed er helt i dine hænder. Hackere sover ikke, så det bør du heller ikke gøre…

Om skaberen
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware fjernelsesspecialist

Julie Splinters er nyhedsredaktøren hos Udenvirus.dk. Hun har en bachelor i engelsk filologi, men hendes gamle interesse i Øst Japan, og især Japan motiverede hende til gå

Kontakt Julie Splinters
Om firmaet Esolutions

Læs på andre sprog:
Filer
Software
Sammenlign