Ondsindede links signalerer et andet Skype-virus udbrud

Skype virus har altid været en af ​​de mest aktive cyberinfektioner derude, der ændrer sin form og tilgange, men for hvilken det altid lykkes at inficere mange computere over hele verden. dog er rappporter om de formodede infektioner betydeligt intensiveret i de sidste par uger. Brugerne hævder at have modtaget mærkelige links fra tilfældige Skype-kontaktpersoner, der sender dem ind på den kinesiske søgeside kaldet Baidu.com. Disse link strings er komplette, med modtagerens brugernavn i slutningen. Bortset fra det, er der ingen yderligere oplysninger. Ikke desto mindre kan du være sikker på én ting – det var aldrig din Skype-vens hensigt at sende disse meddelelser. Hvis du stadig ikke er sikker på deres pålidelighed, kan du altid tjekke ved at spørge kontaktpersonen for at finde ud af, om han/hun virkelig har sendt linket eller om en ondsindede infektion har sendt det til dig. Det kan spare dig fra at blive uventet omdirigeret til nogle farlige domæner og inficere din enhed med malware. I virkeligheden er det, hvad der normalt sker under Skype virus angreb. I stedet for at lande på Baidu.com, vil du automatisk blive omdirigeret til Coolinfovip.com, et falskt domæne, som efterligner det velkendte amerikanske erhvervsmagasin Forbes. Du kan kun forestille sig, hvilke farer der venter, når du fortsat opholder dig på dette falske websted. Derfor bør du forlade denne hjemmeside umiddelbart efter og inspicere din computer for potentielle malware-infektioner.

I takt med at flere og flere brugere får deres computere inficeret af denne Skype parasit, bliver det helt indlysende, at situationen er kommet ud af kontrol. Skype ejere på Microsoft Corporation har dog ikke udstedt nogen officielle udtalelser om dette emne endnu. Oplysninger om, hvordan du beskytter din konto mod at blive hacket kan kun findes i Skype fællesskabets fora. Det ser ud til, at vi bliver nødt til at lære af hinandens erfaringer, indtil nogen formelle retningslinjer bliver frigivet. Heldigvis kan de oplysninger som folk deler give et relativt afgrænset billede af, hvordan denne virus fungerer, hvilket også kan bidrage til at undgå den. De inficerede brugere rådes til at ændre deres adgangskoder på deres Skype-konto og scanne deres enheder med velrenommerede antivirusværktøjer, mens dem, der modtager smitsomme links via private beskeder bør holde sig væk fra disse. Det anbefales også at lade de inficerede brugere vide, at mistænkelige links bliver sendt fra deres konti og opfordre dem til at sige til andre mennesker på deres kontaktliste, at de bør ignorere disse meddelelser. Dette kan bidrage til at bremse spredningen af ​​infektionen.

Om skaberen
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware fjernelsesspecialist

Julie Splinters er nyhedsredaktøren hos Udenvirus.dk. Hun har en bachelor i engelsk filologi, men hendes gamle interesse i Øst Japan, og især Japan motiverede hende til gå

Kontakt Julie Splinters
Om firmaet Esolutions

Læs på andre sprog:
Filer
Software
Sammenlign