Hvordan overlever du et WannaCry angreb?

Cyber-angrebet der startede fredag ​​den 12. maj 2017 har utvivlsomt gjort, at WannaCry ransomware har været i overskrifterne på alle de vigtigste nyhedssider. Denne ondsindede computervirus (som også er kendt som Wana Decrypt0r, WannaCryptor, WannaCrypt0r, Wcry eller WNCRY) er primært målrettet mod ældre Microsoft Windows-versioner, selvom eksperter anbefaler Windows 10-brugere til ikke at glæde sig for tidligt. Selvom cyberangrebet blev stoppet takket være en malwareresearcher, der går under navnet malwareTech , er det meget sandsynligt, at virussen vil fortsætte med at angribe computerbrugere, men ved hjælp af andre distributionsmetoder end dem der er anvendt i ved det førnævnte cyber-angreb. I betragtning af at den ondsindede software lykkedes med at ødelægge private filer på over 230.000 computersystemer i ca. 150 lande , er det ingen overraskelse, hvorfor computerbrugere nervøst søger efter ransomware-forebyggelsesmetoder og værktøjer til at reparere de berørte computere. At blive angrebet af den løsesumskrævende Wana Decrypt0r 2.0-virus , der lover at slette dine filer permanent, hvis du ikke betaler en nødvendig sum penge, er helt klart en forfærdelig oplevelse. I sådanne situationer er det svært at være rolig og handle fornuftigt. Derfor har vi udarbejdet en vejledning, der forklarer, hvordan du beskytter din pc mod WannaCry-angreb og hvad du skal gøre, hvis du bliver offer for cyberangreb.

Beskyt din pc mod WannaCry

 1. Den angivne computervirus synes at være i stand til at inficere alle Windows-versioner, undtagen Windows 10. Opgradering til Windows 10 er en af ​​de bedste måder at beskytte dig mod ransomware-angrebet på.
 2. Microsoft har allerede patchet den sårbarhed, som ransomwaren udnytter ved hjælp af EternalBlue; Derfor skal du installere sikkerhedsopdatering MS17-010 .
 3. Deaktivér SMBv1 ved hjælp af instruktioner fra Microsoft. Læs venligst vejledningen meget nøje!
 4. Installér en pålidelig sikkerhedssoftware og hold den til enhver tid tændt. Glem ikke at opdatere det ofte, eller om muligt aktivere automatiske opdateringer.
 5. Opbevar alle computerprogrammer opdateret. Hvis du har gamle programmer, som du aldrig bruger, skal du afinstallere dem. For at beskytte din pc mod cyberangreb, skal du opdatere programmer regelmæssigt, hvis du beslutter dig for at beholde dem. Dette er ekstremt vigtigt, fordi angriberne har en tendens til at udnytte sikkerhedsproblemer i forældet og alligevel ikke så avanceret software.
 6. Deaktivér ikke Firewall.
 7. Opret backups af data. Find de data, du vil beskytte, lav en kopi af dem, og flyt derefter kopien til en bærbar datalagringsenhed, som for eksempel en USB. Tag den derefter ud af din pc og opbevar det på et sikkert sted.

Hvad skal jeg gøre, hvis WannaCry har krypteret mine filer?

 1. Bestem dig for, hvad du vil gøre – skal du støtte cyberkriminelle ved at betale? Vi foreslår ikke at betale løsepengene, fordi svindlerne ofte ikke gider at hjælpe ofrene med at genoprette filer, selvom løsepengene er blevet betalt.
 2. Hvis du har besluttet dig for ikke at betale pengene, skal du genstarte din pc i sikker tilstand med netværk. På denne måde stopper du virussen, og den vil ikke kunne fortsætte sine aktiviteter. Vent, indtil computeren starter fuldt ud, og download derefter den seneste opdatering til din sikkerhedssoftware. Kør en systemscanning ved hjælp af den, og hvis den ikke registrerer virussen, bør du overveje at bruge et mere kraftfuldt værktøj til fjernelse af malware.
 3. Slet den registrerede virus ved hjælp af software til fjernelse af malware.
 4. Tag de forebyggende foranstaltninger, der er beskrevet ovenfor, for at beskytte dit system mod cyberangreb.
 5. Selvom filer, der er krypteret af denne virus, og som er markeret med .wcry, .wncry, .wncryt udvidelserne ikke kan gendannes ved hjælp af data-dekrypteringsværktøjer, bør du ikke miste håbet om at gendanne dine filer. Hvis du har data backups, skal du bruge dem til at erstatte de krypterede filer. Hvis du ikke gør det, kan du prøve dataindstillinger som beskrevet i denne artikel om WannaCry.
Om skaberen
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Malware analytiker...

Kontakt Olivia Morelli
Om firmaet Esolutions

Læs på andre sprog:
Filer
Software
Sammenlign