FBI tilskynder ransomware ofre til ikke at betale løsesum

I en nylig udgivet meddelelse, advarer FBI om en stigning i ransomwareangreb på computerbrugere og deler tips om håndtering af disse computervirusser. Det er ingen overraskelse, at Federal Bureau of Investigations giver en sådan information, da antallet af ransomwareangreb er steget voldsomt. Cyberkriminelle er begyndt at skabe den ene efter den anden siden 2015, og antallet af ransomwarevarianter fortsætter med at vokse i 2016. Denne type computermalware er rettet mod hospitaler, både små og store virksomheder, skoler, regeringer samt hjemmecomputere. Den krypterer alle filer på en inficeret computer eller et helt netværk af dem, og kræver derefter en løsesum i bytte for en dekryptering af softwaren.

Cyberkriminelle har udviklet avancerede teknikker til at bryde ind i ofrenes computere lydløst. Normalt sender de executive ransomwarefiler til ofrene via e-mails, der hævder at levere nogle vigtige dokumenter eller arkiver. Når offeret åbner sådan en ondsindet vedhæftet fil i en e-mail, korrumperer virusser alle filer på computeren. Hvad mere er, så er svindlerne blevet så dygtige, at de kan indsætte ondsindede koder i legitime websteder bag eventuelt klikbart indhold, knapper, links eller annoncer. Det siger sig selv, at det at tage forholdsregler og sikre din computer og dine filer på forhånd, er et yderst vigtigt anliggende i dag. Du bør være særlig omhyggelig med TeslaCrypt, Cerber (Mac ransomware), Cryptolocker og Locky.

Der er ingen tvivl om, at det at miste vigtige filer er en tragisk oplevelse. FBI hævder dog, at ransomware ofre ikke skal betale løsesummen, som de cyberkriminelle efterspørger. FBI Cyber Division Assistant Director James Trainor bekræfter, at det at betale løsesummen ikke garantere, at cyberkriminelle vil give dekrypteringsnøgler eller programmer, og at det kun opmuntrer bedragere til at fortsætte deres ulovlige aktiviteter, og også involvere flere mennesker i denne beskidte forretning. Den fortjeneste, som ransomwaretrusler generere til cyberkriminelle er uforståeligt, og vi kun kan spekulerer på, hvilke andre ulovlige aktiviteter svindlere financierer med penge, som ransomware-ofre har betalt.

FBI anbefaler at tage forholdsregler for at forhindre ransomware angreb. Her er hvad du kan gøre, for at sikre dine filer:

  • Informér medarbejderne om ransomwarevirus og sørg for, at de kender til de metoder, med hvilke man kan forhindre ransomwareangreb.
  • Installér anti-malware-software på de computere, du eller dine medarbejdere bruger. Planlæg regelmæssigt automatiske systemscanninger.
  • Deaktivér makroers funktion i Microsoft Office-programmer.
  • Opdater computersoftware regelmæssigt.
  • Undgå at benytte administrator-konti, medmindre du absolut skal.
  • Tag back ups af de vigtigste data regelmæssigt. Gem ideelt set sikkerhedskopier på eksterne drev og husk at koble dem fra computeren.
Om skaberen
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Malware analytiker...

Kontakt Olivia Morelli
Om firmaet Esolutions

Læs på andre sprog:
Filer
Software
Sammenlign