Hvad er rogue antispyware og hvordan fjernes den?

Af Alice Woods - - Opdateret | Type: Rogue Antispyware

Rogue anti-spyware (nogle gange kan man finde den som rogue sikkerhedssoftware) er et begreb, der anvendes til at beskrive falske anti-spyware-softwares. Programmer, der hører til denne kategori kan også kategoriseres som malware og virus. Den vigtigste hensigt med rogue anti-spyware er, at inficere folks computere, vise aggressive sikkerhedsmeddelelser og få deres “ejere” til at købe den “fulde” eller “licenserede” version for ordne systemet. I virkeligheden er det eneste, der skal fjernes, rogue sikkerhedssoftwaren.

Når du beskæftiger dig med en rogue anti-spyware, kan du være overbevist om, at det er en pålidelig sikkerhedsapplikation, der er i stand til at finde ondsindede filer på systemet, fordi sådanne programmer ser meget professionelle ud. Desværre er det sådan, at uanset hvor gode deres GUI ser ud, har de ingen virusdatabase, som de skal have for en hensigtsmæssig scanning af systemet og evnen til at spotte skadelige filer på computeren. I de fleste tilfælde rapporterer de om legitime systemkomponenter og hævder, at offeret skal fjerne dem fra hans/hendes computer. Det er sådan rogue anti-spyware-programmer manipulerer folk til at købe deres “licenserede” versioner. Så snart hackerne modtager penge, deaktiverer de deres rogue anti-spyware-programmer i et vist stykke tid. Før eller senere begynder denne virus sit arbejde igen og forsøger at stjæle flere penge fra sit offer.

Fjernelse af rogue anti-spyware fra systemet er meget vigtigt, fordi sådanne programmer også kan anvendes til at inficere det med yderligere virusser. Desuden kan de bruges til at indsamle forskellige oplysninger, der er nødvendige for identitetstyveri og lignende forbrydelser. Endelig kan de forårsage alvorlige problemer vedrørende computerens funktionalitet, såsom system slowdowns og nedbrud. Hver af de virusser, der hører til rogue anti-spyware kategorien, kan fjernes ved hjælp af pålidelig anti-spyware.

Ruter der anvendes af rogue anti-spyware til infiltration:

De fleste rogue anti-spyware-programmer infiltrerer computere uden brugerens godkendelse. Her er de vigtigste metoder til at inficere computere på:

  • Malvertising. Hovedparten af rogue anti-spyware programmer er blevet spredt via falske pop-up reklamer. Sådanne meddelelser er typisk indstillet til at rapportere om mulige emner relateret til computere, så det er ingen overraskelse, at der er så mange mennesker, der har klikket på sådanne annoncer og downloadet rogue software til deres computere. Sådanne annoncer kan også hævde, at folk vil få mulighed for at ordne deres computere gratis, men, som du kan se, er det bare en anden løgn, der bruges til at inficere pc-systemer med rogue anti-spyware.
  • Inficerede vedhæftede filer. Et program, som hører til rogue anti-spyware kategorien, kan også downloades som en legitim vedhæftet fil i en e-mail. Typisk spredes virusser som bank-relaterede dokumenter, fakturaer, rapporter, oplysninger og lign., der kunne narre folk til at downloade dem til deres computere.
  • Andre virusser. Der er masser af andre trusler, der kan bruges til distribution af rogue anti-spyware. Den mest populære af dem er trojans, orme og bagdøre. Disse trusler kan åbne bagdøren til systemet og installere de nødvendige filer, uden offerets interaktion og godkendelse. Ligeledes kan rogue anti-spyware trojans også skjule disse filer i nødvendige placeringer og derefter starte dem, så snart det nødvendige øjeblik kommer.

Typisk aktivitet hos sådanne malwares:

Programmer, der er kategoriseret som Rogue anti-spyware, søger at overbevise deres ofre om, at deres computere er alvorligt inficeret, og at det eneste værktøj, som kan bruges til at fjerne den berygtede virus, er den licenserede version af programmet. Hvis en rogue formår at infiltrere systemet, begynder den at søge sit mål ved hjælp af sådanne aktiviteter:

  • Blokering af legitime sikkerhedssoftwares og hjemmesider. Dette er en vigtig opgave i forhold til funktionaliteten af rogue anti-spyware, fordi det hjælper virussen til at forhindre sin egen fjernelse fra systemet. Den eneste måde at fjerne blokeringen legitime websteder og starte en legitim anti-spyware på, er at fjerne truslen.
  • Forårsager kontinuerlige system scannere og advarselsmeddelelser. Det kan synes, at Rogue anti-spyware-software er i stand til at scanne computeren ligesom en legitim anti-spyware. Men denne aktivitet er korrupt og anvendes kun for vildledende offeret til at tro, at hans/hendes computer er inficeret med snesevis eller endda hundredvis af forskellige trusler. Hvis offeret ignorerer advarslen, fortsætter roguen med at foregive at scanne systemet og bliver ved med at vise sine falske advarsler.
  • Bremse hele pc’ens funktionalitet. For at forsøge at overbevise sit offer om, at computeren er alvorligt inficeret, kan rogue anti-spyware forårsage systemfejl, slowdowns, systemnedbrud og lignende ydeevneproblemer.
  • Starte omdirigeringer til sin købsside. Fra tid til anden, kan du blive omdirigeret af en rogue anti-spyware til dens købsside. De fleste af disse hjemmesider kan være meget farlige, så det kan ikke anbefales at besøge dem.

De farligste eksempler på rogue anti-spyware:

System Tool — Siden den dag denne rogue anti-spyware dukkede op i pc-verdenen, har System Tool inficeret tusindvis af forskellige computere. Det er kendt, at den begyndte at blive spredt rundt i 2010 og er blevet ved med at gøre dette i mere end tre år. Dette program har forårsaget masser af forskellige problemer for sine ofre, herunder tab af deres penge og infiltration fra andre malwares. Den vigtigste metode, der blev brugt til at distribuere den involverede falske meddelelser, der tilbyder folk at få kontrolleret deres computere gratis.

Security Defender — Denne rogue anti-spyware dukkede op i 2011. Siden da har den inficeret dårligt beskyttede pc-systemer. Når den er inde i computeren, ser den ud som om den er i stand til at forsvare systemet fra malware. Desværre er dette indtryk kun blevet brugt til at stjæle penge fra uvidende pc-brugere. Security Defender har ingen afinstalleringsmulighed. Den kan kun fjernes ved hjælp af pålidelig anti-spyware, der til tider kan være blokeret på grund af, at denne malware skjuler sig inde i systemet.

Fjernelsen af rogue anti-spyware:

Hvis du ønsker at se, hvad den reelle fare er, skal du tjekke din computer med en legitim anti-spyware. Den mest pålidelige måde at fjerne rogue anti-spyware fra systemet på, er at køre en fuld scanning med FortectIntego eller SpyHunter 5Combo Cleaner. Efter at have startet et af disse programmer, bør du se, at systemscannere og sikkerhedsmeddelelser fra rogue anti-spyware-programmer er fyldt med opfundne oplysninger.

Vær opmærksom på, at rogue anti-spyware kan blokere legitime softwares, for at forhindre dens fjernelse fra computeren. For at undgå dette problem, bør du prøve en af disse metoder:

  • Genstart til fejlsikret tilstand med netværk;
  • Omdøb den eksekverbare fil fra dit anti-spyware program;
  • Brug en anden pc til at hente anti-malware og overfør den til den berørte computer ved hjælp af USB-drev og lignende løsninger.

Seneste Virusser Føjet til Databasen

Information opdateret: 2016-11-30

Læs på andre sprog:

Filer
Software
Sammenlign