Hvordan nulstiller jeg Mozilla Firefox?

Mozilla Firefox er en af de mest populære webbrowsere i dag, så det er ingen overraskelse, at folk undertiden støder på visse problemer, mens de bruger den. I de fleste tilfælde opstår der browserrelaterede problemer efter ændring af browserens indstillinger eller installation af nye programmer på systemet. Nogle gange installerer folk potentielt uønskede programmer eller programmer af malware-typen, og disse har tendens til at ændre browserindstillinger uden brugernes viden. I en sådan situation kan Firefox muligvis vise en for stor mængde annoncer, forårsage omdirigeringer til mistænkelige websider, vise falske advarselsmeddelelser, osv. Hvis du bruger Firefox dagligt, og du har mistanke om, at dens indstillinger er blevet ændret, kan nulstilling af browseren hjælpe dig med at løse problemet. På Firefox kaldes denne funktion “Firefox nulstilling”.

Mozilla-nulstillingsproceduren fjerner tilføjede udvidelser og temaer, webstedsrettigheder, ændrede indstillinger, supplerende søgemaskiner, oplysninger om dine downloads, brugerstile, sociale funktioner, justering af værktøjslinjer, og pluginindstillinger, DOM-lagring og sikkerhedscertifikat og enhedsindstillinger. Denne opdateringsproces påvirker ikke dine bogmærker, browser og downloadhistorik, personlig ordbog, åbnede vinduer og faner, cookies og oplysninger om automatisk udfyldning. For at opdatere Firefox skal du følge disse instruktioner:

Metode 1. Nulstil Firefox ved hjælp af Fejlfinding Information muligheden

1. Åbn Mozilla Firefox. Klik på tre-stribe-knappen øverst til højre, og klik derefter på ? Som vist på billedet.

2. Vælg fejlfindingsoplysninger.

Method 1. Step 2.

3. Klik her på Nulstil Firefox … og bekræft dit valg.

Method 1. Step 3.

4. Når Importguiden vises, skal du klikke på Udfør.

Method 1. Step 4.

Metode 2. Hurtig adgang til Mozilla nulstillingssiden

1. Åbn Mozilla Firefox browseren og skriv about:support i webadresselinjen, og tryk på Enter for at åbne Fejlfinding Information siden

Method 2. Step 1.

2. På højre side af siden finder du en Giv Firefox en tune-op boks og klik på Nulstil Firefox…-knappen.

Method 2. Step 2.

3. Når en bekræftelses-pop op vises, skal du klikke på Opdater Firefox for at fortsætte.

Method 2. Step 3.

4. Firefox-browseren lukker automatisk for at genstarte sig selv og åbner straks Importguiden (Import Wizard), der viser elementer, der blev importeret til Firefox efter opdateringen. Klik blot på Udfør for at fortsætte.

Metode 3. Nulstil Firefox uden at åbne den

1. Start Firefox i fejlsikret tilstand. For at gøre dette skal du holde Shift-tasten nede og forsøge at åbne Mozilla Firefox.

Hvis du ikke kan åbne Mozilla i fejlsikret tilstand på denne måde, skal du bruge din computers søgefelt til at finde genvejen “Mozilla Firefox (Safe Mode)“.

Method 3. Step 1.

2. Du bliver muligvis bedt om at vælge brugerprofil, hvis du har mere end en på din pc. Hold Shift-tasten nede, mens du vælger profilen. Hvis du kun har en brugerprofil, vises meddelelsestabellen Firefox Safe Mode.

Method 3. Step 2.

3. Klik på Opdater Firefox.

Method 3. Step 3.

Metode 4. Nulstil Firefox ved hjælp af Profile Manager

1. Tryk på Windows-tasten + R-tasten samtidig for at åbne Kør prompten. Skriv her firefox.exe -p (eller firefox.exe -P) og tryk OK.
Method 4. Step 1.

2. Dette åbner Firefox User Profile Manager. Vælg standard, og klik derefter på Slet profil.

Method 4. Step 2.

3. Bekræft dit valg ved at klikke på Slet filer.
Method 4. Step 3.

4. Klik på Afslut.

Method 4. Step 4.

Bemærk: Næste gang du åbner Firefox, vil Importguiden komme op. Den vil spørge dig om, hvor du vil importere Indstillinger, Bogmærker, Adgangskoder, Historie og anden information fra.

Metode 5. Geninstallér Firefox-browseren

Hvis tidligere metoder ikke hjalp dig med at løse problemer med din Firefox-browser, kan du prøve at geninstallere den. I de fleste tilfælde er det ikke nødvendigt at geninstallere den problematiske browser, men hvis du føler, at du er nødt til dette, kan du bruge disse instruktioner.

1. Først og fremmest skal du lukke Firefox. Klik på menuknappen, og klik derefter på Afslut.

Method 5. Step 1.

2. Højreklik på Start-menuen, og gå til Programmer og funktioner. (I Windows 7 / Vista klik på Start menu, gå til Kontrolpanel → Programmer og funktioner; i Windows XP, gå til Tilføj / Fjern programmer).

Method 5. Step 2.

3. Du vil se en liste over installerede programmer. Klik på Mozilla Firefox og klik på Afinstallér.

Method 5. Step 3.

Hvis guiden Afinstallation ikke vises, skal du gå til en af disse mapper, der gemmer helper.exe-filen og åbne den. Brugerkontokontrol vil vises, og så skal du bare klikke på Ja for at fortsætte.

C:\\Program Files\\Mozilla Firefox\\uninstall\\helper.exe
C:\\Program Files (x86)\\Mozilla Firefox\\uninstall\\helper.exeMethod 5. Step 3 part 2.

4. Klik på Næste i afinstallationsguiden, og afinstallér derefter, og afslut herefter.

Method 5. Step 4.

5. Slet Firefox-installationsmappen, som kan findes på et af disse steder:

C:\\Program Files\\Mozilla Firefox
C:\\Program Files (x86)\\Mozilla Firefox

Method 5. Step 5.

6. Hvis du også vil fjerne brugerdata (bogmærker, historie osv.), skal du trykke på Windows-tasten + R på tastaturet, og derefter begynde at skrive %APPDATA%\\Mozilla\\, og derefter trykke OK.

Method 5. Step 6.

7. Dette åbner Mozilla mappen. Du vil se en mappe ved navn Firefoxslet den.

Method 5. Step 7.

8. Når du har afinstalleret Mozilla Firefox, skal du geninstallere den. For at få den rigtige og sikre version skal du downloade den fra den officielle Mozilla Firefox-hjemmeside. Brug blot en anden browser til at downloade Firefox.

Om skaberen
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ekspert i bekæmpelse af malware, virus og spyware...

Kontakt Linas Kiguolis
Om firmaet Esolutions

Læs på andre sprog:
Filer
Software
Sammenlign