Foruroligende statistikker: de fleste ondsindede spam e-mails bærer på ransomware

Vi har for nylig talt om dette års pludselige stigning i spam-aktivitet, som har nået, og allerede overgået, de højeste tal fra 2010. Vi er ikke længere overraskede over at finde snesevis eller hundredvis af spam e-mails i indbakker hver dag. De mere erfarne brugere har lært at ignorere dem, men mindre informerede medlemmer af det online samfund er stadig i fare for for selv at blive involveret i nogle tech support eller phishing svindelnumre. Endvidere kan det, for en uforsigtig bruger, der støder på spam, også føre til en alvorlig computerinfektion. På dette tidspunkt er ransomware den cybertrussel, der bør frygtes mest for. Disse programmer er onde: når de infiltrere computere, låser de filerne på harddisken og eksterne lagringsenheder, hvis der er nogen tilsluttet. Så kræver de, at ofrene betaler en løsesum, hvis de ønsker at få disse filer tilbage.

Locky virus var en af ​​de første ransomwares, hvis skabere tog de ondsindede spam-kampagner til sig, for at udbrede dette ondsindede program. Selvom der er eksempler på, at denne teknik er blevet brugt før, så lykkedes det Locky at udnytte den på en mere omfattende skala, der aldrig før er set. Talrige Locky opfølgninger som Zepto og ODIN ransomware brugte også nøjagtig samme metode til at komme ind i deres ofres computere. Når vi taler om nogle mere konkrete tal, bør vi nævne Proofpoint, der for nylig har udgivet “Threat Summary” i 3. kvartal af 2016, som viser, at en overvældende 96,8 procent af ondsindede e-mails, der modtages på verdensplan bærer Locky eller en version af denne malware knyttet til dem. Proofpoint nævner også andre ransomwares, herunder CryptFile2, MarsJoke og Cerber som måske ikke har været så udbredte, men også er blevet fordelt aktivt i det seneste kvartal. Samlet set siges ransomwarespredning at være steget til 10 gange mere siden år 2015. Disse tal er særligt bekymrende, og beviser bare, at spam-kampagner er mere aktive end nogensinde, mens en stor del af internetbrugerne stadig er dårligt informerede, når det kommer til cyber sikkerhed eller blot vælge at ignorere det. Desværre bidgrager sådanne tendenser kun til yderligere stigning i malware-inficeret spam.

Med alle disse skræmmende statistikker i tankerne, kan du spekulerer på, om det overhovedet er muligt at beskytte dig mod ransomwareinfektion. Lad os være ærlige; udviklere af malware kan være meget kreative i deres metoder til at narre brugerne til at downloade inficerede vedhæftede filer fra e-mails. Legitimt udseende fakturaer, hastighedsoverskridelsesbøder, købsbekræftelser og endda officielle meddelelser kan sendes til dig, men du bør aldrig skynde dig at hente nogen af de vedhæftede filer, selvom du mener, at du har tillid til den person, der har sendt den. I stedet skal du kontrollere med afsenderen for at sikre, at denne e-mail virkelig er sikker og specifikt send til dig. Desuden anbefales det på det kraftigste, at have en backup af dine værdifulde data og holde dem på en ekstern lagringsenhed i nødstilfælde.

Om skaberen
Alice Woods
Alice Woods

Kan lide at undervise brugere om forebyggelse af virus...

Kontakt Alice Woods
Om firmaet Esolutions

Læs på andre sprog:
Filer
Software
Sammenlign