“Fortsættelse følger”: en ny form for Facebook virus er begyndt at sprede sig

Det er ikke nogen stor nyhed, at dette sociale netværk løbende er blevet angrebet af hackere og alle slags svindlere. De brainstormer vilde ideer til hvordan de kan overraske internettetssamfundet med en ny cybertrussel. For nogen tid siden slog til mod brugerne med flere versioner af Facebook-virus. Disse var computerorme som inficerede ofrets konto og spredte links med en virus til alle hans eller hendes konti. Denne gang har svindlerne anvendt en lignende teknik til at infiltrere kontoen. Den inficerede bruger sender ufrivilligt en video, som indeholder en modtagers navn. Efter kort tid er malwaren blevet navngivet som Facebook video-virus. Derfor opstår der et spørgsmål – hvordan skal du undgå den?

Igennem hele sin eksistens, har allerede Facebook oplevet flere cyberangreb. Det ser ud til, at det for ganske nylig er lykkedes for brugerne, at slippe af med forskellige variationer af Facebook malwaren. En af de mest kendte sager er Facebook Invitation og Message virus. Disse var intet andet end computerorme. Hvis nogen hensynsløst har surfet gennem en inficeret hjemmeside eller downloadet et beskadiget program, kan han/hun utilsigtet have downloadet malware. Inden for få sekunder vil en computerorm have infiltreret hans/hendes Facebook-konto og begynde at sende spændende eller underholdende videoer til offerets kontakter. Efter at have givet efter for deres nysgerrighed, har andre brugere hensynsløst klikket på linket uden at være bevidste om, at de er blevet smittet. Og så begynder infektionshjulet at dreje igen. Heldigvis er denne bedrageriteknik hurtigt blevet eksponeret og brugere er begyndt at blive mere selvstændige og forsigtige. Dog har hackerne ikke givet op, og de kom på at lave Facebook Suspension virus. De brugere den gik efter, modtog en personlig besked om, at deres konti var ved at blive suspenderet. Foruroliget over en sådan meddelelse, klikkede de på det falske bekræftelseslink. Nu er de igen gået i fælden.

Desværre fortsætter en cyberkampagne mod Facebook. I øjeblikket har svindlerne udgivet en virus, som også fungerer som en computerorm. Efter infektion sender et offer utilsigtet en video, der indeholder modtagerens navn. Således vil få brugere få mistanke om, at videoen, som indeholder deres navn, kunne være et bedrageri. Derfor sikrer en sådan skødesløshed en vellykket fordeling af Facebook video-virus. Så spørger du måske: er der en måde at undslippe sådan et svindelnummer på? Da trafikken af malware næppe er kontrollerbar, så er der få chancer for, at du kan slippe for det, især hvis en af dine venners konto overtages. Hvad du kan gøre, er at opdatere dine sikkerhedsprogrammer eller få et mere kraftfuldt program, der sikrer live beskyttelse. Endelig kan du blot undgå at klikke og åbne sådanne links.

Om skaberen
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware fjernelsesspecialist

Julie Splinters er nyhedsredaktøren hos Udenvirus.dk. Hun har en bachelor i engelsk filologi, men hendes gamle interesse i Øst Japan, og især Japan motiverede hende til gå

Kontakt Julie Splinters
Om firmaet Esolutions

Læs på andre sprog:
Filer
Software
Sammenlign