Forhindre Bytefence og andre skjulte programmer med Unchecky

Selv legitime programmer spredes i software bundter

Bundling er en højt noteret software marketingmetode. På trods af at det faktum at denne distributionsmetode har været brugt i stor udstrækning af udviklere af potentielt uønskede programmer (PUP'er), f.eks. adware eller browser hijackers, er det stadig en legitim strategi. Selv kendte virksomheder bruger den, selvom det ofte beskadiger deres omdømme.

For ikke så længe siden blev sikkerhedssoftwarer-udvikleren Bytefence rapporteret for at sprede deres produkter sammen med Any Video Converter og Clip Grab. Efter installation af et af disse programmer klagede folk over, at de fandt dette værktøj i færd med at scanne deres computer, ændre browserens startside og fremme programmet på anden vis.

Selvom dette program blev godkendt til at være legitimt, troede mange computerbrugere, at Bytefence ikke kunne være et pålideligt værktøj, fordi det optrådte på deres computere ud af ingenting. Denne tvivlsomme markedsføringsmetode kan således give modsatte resultater af, hvad udgiverne forventer.

Legitime programmer, som brugerne downloader utilsigtet, kan fjernes uden problemer. Infiltrering fra PUP'er eller endda malware kan dog kræve at man bruger lang tid på at fjerne potentielt farlige eller ondsindede komponenter. Det er således bedre at undgå dette; og Unchecky værktøjet tilbyder at hjælpe dig.

Unchecky forenkler softwareinstallation ved at stoppe installation af skjulte apps

En af de vigtigste applikationer er freeware, shareware og andre programmers installation. Imidlertid er computerbrugere ofte for dovne til at vælge en “Avanceret” eller “Brugerdefineret” opsætning og stoler derfor stadig på “Standard”, “Basis” eller “Anbefalede” indstillinger.

En hurtig installation kan hjælpe dig med at spare tid, men disse indstillinger skjuler ofte flere programmer. Men værktøjer som Unchecky hjælper brugerne med at finde disse skjulte “skatte” og stoppe deres adgang til computeren.

Programmet er designet til at fjerne markeringen af alle forudvalgte ekstra tilbud, ekstra downloads eller specialtilbud, der er inkluderet i softwarepakken. Derfor behøver du ikke gøre dette manuelt. Derudover advarer programmet om skjulte komponenter, hvis du tilfældigvis overser markeringer ud for udsagnet, der tilbyder at erstatte din standard søgemaskine med en anden eller installere ukendte browserudvidelser.

Glem PUP-fjernelse

Enhver computerbruger har mindst én gang i hans/hendes liv installeret en browser hijacker eller irriterende applikation, der har fyldt browseren med annoncer. Dag for dag bliver udviklere af uønskede applikationer afhængige af mere aggressive teknikker, der gør det muligt at gemme deres produkter, selv under en “Avanceret” installationsopsætning. Således er der brug for at tage ekstra forholdsregler.

Hvis du ofte downloader eller prøver nye programmer, kan Unchecky være din måde at forhindre browserrelaterede problemer eller endda cybertrusler på. Denne software er nem at bruge, og vigtigst af alt, kræver ikke meget plads og computerressourcer.

Når den er installeret, fungerer den i baggrunden og fjerner automatisk alle markeringer fra ekstra applikationer, hver gang du starter en ny softwareinstallatør.

Du kan dog altid forhindre uønskede programmer manuelt ved først at læse deres privatlivspolitik og brugsaftale. Derefter skal du sørge for at vælge en Brugerdefineret eller Avanceret installationsmulighed og fjerne markeringen af alle forudvalgte markeringer, især dem, der tilbyder at tilføje yderligere udvidelser eller ændre din startside.

Om skaberen
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til at spilde din tid på virusser

Kontakt Jake Doevan
Om firmaet Esolutions

Læs på andre sprog:
Filer
Software
Sammenlign