De bedste gratis værktøjer til fjernelse af malware fra 2019

Vælg den bedste gratis malware fjernelses-app til at beskytte din pc og smartphone

The best free malware removal tools of 2019

Cybercrime statistikker er bekymrende. Sidste år så vi talrige verdensomspændende ransomware-angreb, datalækage, cryptocurrency minedrift og phishing-forsøg. Situationen forventes ikke at ændre sig i 2019. Faktisk forventes det at blive endnu værre.

Det betyder dog ikke, at vi alle vil gå offline og afbryde internetforbindelsen på vores enheder. Absolut ikke! Men vi skal være mere forsigtige online og tilføje et ekstra lag af computerbeskyttelse. Det første og meget vigtige skridt mod at forhindre forskellige typer af virus i at komme ind og ødelægge dit system, er at vælge en kraftig sikkerhedssoftware.

Naturligvis kan professionelle værktøjer til fjernelse af malware være forholdsvis dyre. Ligeledes har vi udarbejdet en liste over de bedste gratis værktøjer til fjernelse af malware i 2019 for at bevise, at det ikke er nødvendigt at foretage enorme investeringer for at beskytte dit system mod cyberinfektioner. Bemærk, at nogle af disse anti-malware programmer også har premium versioner, som kan købes, hvis du vil have ekstra sikkerhed.

Men vi føler os forpligtede til at advare dig om, at du bør være forsigtig med mulig svindel på internettet. Svindlere kan forsøge at franarre dig penge ved at tilbyde falske antivirusværktøjer, der ligner legitim software. Download derfor kun nedenstående gratis værktøjer til fjernelse af malware fra officielle hjemmesider eller autoriserede distributører.

1. AVG AntiVirus Free tilbyder realtidsbeskyttelse

Employ AVG Antivirus software for free

AVG er en velkendt softwareudvikler, der blev erhvervet af Avast i 2016. Efter at have slået sig sammen har disse to antivirusleverandører samlet et imponerende antal brugere over hele verden.

De mest kendte produkter fra AVG er AVG Antivirus, AVG Ultimate og AVG Internet Security. Men selskabet har også tilbudt en gratis version. Selvom den kan opnås uden gebyr, betragtes den som en pålidelig malwarefjerner. Faktisk er den blevet godkendt til at være det bedste gratis værktøj til fjernelse af malware.

Den vigtigste funktion, der tilbydes af AVG free, er beskyttelsen mod ondsindede downloads, der fjernes, før de kommer ind i systemet. Hvis de tilfældigvis finder vej til computeren, kan du også forholde dig roligt, fordi hver fil forhindres i at køre fra starten. Programmet analyserer hvert ny komponent og fjerner det, hvis den finder filen skadelig.

Desuden er de gode nyheder, at du kan få sikkerhedsopdateringer i realtid, når du vælger AVG free. Med deres hjælp kan du være sikker på, at din computer er beskyttet mod den nyeste malware, som f.eks. Ransomware, spyware og andre cybertrusler, der fortsætter hver dag.

Antivirussen blokkerer også usikre links, downloads og skadelige vedhæftede filer i emails. Dette værktøj hjælper således med at minimere risikoen for phishing-angreb. Uafhængige testresultater viser dog, at anti-phishing-funktionen ikke er så god som hos andre sikkerhedsprogrammer.

Endelig har brugere også muligheden for at prøve AVG Web TuneUp-plugin, som de kan føje til deres browsere for at gøre deres browsing på internettet mere sikker.

An excellent choice. But don't just take my word for it. Go ahead and give the program a try. (source: PCMag)

Ifølge programmets udviklere vil du være mere end tilfreds med dets nye og enkle design, som eksplicit viser, hvordan du er beskyttet mod malwareangreb. Derudover gør AVG Antivirus-værktøjet ikke computeren langsommere. Hvis du vil være interesseret i at udvide dens funktioner, kan du få den fulde beskyttelse for $70 om året.

AVG-sikkerhedsprogrammet tilbyder beskyttelse til computere, bærbare computere og mobile enheder, der kører på:

 • Windows (10, 8, 7, Vista og XP SP3);
 • Mac OS X (OSX 10.8 Mountain Lion eller over);
 • Android OS (2.2 eller over).
Fordele Ulemper Konklusion
Beskyttelse i realtid mod malware Systemscanning er langsommere i forhold til gennemsnitlig antivirus scanningshastigheder På trods af nogle få mindre ulemper er AVG Antivirus et af de bedste gratis værktøjer, der er tilgængelige online, som kan give fuld beskyttelse til computere, bærbare computere og mobile enheder.
Viser gode resultater i uafhængige testlaboratorier Giver ikke så god anti-phising beskyttelse
Blokerer ondsindede websteder ganske godt
Beskytter computere og mobile enheder

2. BitDefender Antivirus Free tilbyder prisvindende beskyttelse, der ikke bruger masser af computerens ressourcer

Try the free edition of BitDefender antivirus

BitDefender Antivirus anvender en innovativ teknologi kaldet adfærdsmæssig detektion. Den overvåger nøje apps, som er til stede på computeren og kontrollerer enhver form for mistænkelig aktivitet. Hvis det gratis værktøj til malwarefjernelse opdager eventuelle programmer, der arbejder uden for de normale parametre, tager det øjeblikkeligt handling.

Den gratis antivirus beskytter computere fra trojans, orme, ransomware, spyware, rootkits og endda zero-day exploits. Således giver det helt sikkert beskyttelse i realtid fra enhver mulig cybertrussel, der lurer på nettet.

En anden avanceret teknologi, som den bruger, er maskinindlæring, der gør det muligt at beskytte dig mod falske websteder, falske alarmer og andet phishing-indhold. Desuden generer BitDefenders gratis udgave dig ikke med irriterende anmeldelser om opdateringerne. I stedet tager den sig lydløst af din computers sikkerhed i baggrunden.

En af de største fordele ved Bitdefender gratis antivirus software er den minimale brug af computerens ressourcer. Efter en hurtig installation vil du ikke se nogen dårligere ydeevne på systemet, lagring af videoer eller spil eller lignende programmer. Således bemærker du næsten ikke, at denne software kører i baggrunden.

The labs have already made it very clear that Bitdefender is a winner. (Source: PCMag)

Bitdefender har også en betalt version, der tilbyder flere funktioner og et avanceret beskyttelsesniveau. Men hvis du ikke er villig til at bruge penge, skal du installere en gratis version af et sikkerhedsprogram. Den gratis antivirus er kompatibelt med:

 • Windows 10, 8.1, 8, eller 7 SP1;
 • Mac OS X;
 • Android OS.
Fordele Ulemper Konklusions
Gode resultater fra uafhængige testlaboratorier Har ikke planlagt scanningsfunktion Programmet modtog adskillige priser og viser fremragende resultater i uafhængige testlaboratorier. Det giver en generel computerbeskyttelse. Du kan dog kæmpe med manglen på yderligere funktioner, f.eks. Begrænsede scanningsfunktioner eller manglende evne til at planlægge systemscanning
Fremragende beskyttelse mod phishing Kræver tilslutning til internettet
Beskyttelse i realtid mod malware
Enkelt interface

3. Panda Free Antivirus-værktøj tilbyder cloud cleaner-løsninger

Panda Free Antivirus in 2018

Panda Antivirus software er kategoriseret som et af de bedste gratis værktøjer til fjernelse af malware, da det ikke kræver noget tilsyn – når det er installeret, gør det alt for dig. Det er også godt, at det fungerer i cloud. Derfor behøver du ikke lagre filer eller udføre regelmæssige opdateringer.

Derudover sikrer Panda Antivirus sikker online browsing og shopping. Ligeledes er du beskyttet mod e-shop-svindel og andre phishing-forsøg. Premium-versionen er kompatibel med Windows- og Android-enheder, som giver mulighed for at nyde flere funktioner som tyverialarm, lock and wipe-funktion og realtidsplacering til dine gadgets.

En af de vigtigste funktioner er Pandas USB-drev vaccination. Således scanner det drev for malware og lader ikke ondsindede programmer komme ind i computeren. Det er faktisk en unik funktion, der kan give et ekstra lag af beskyttelse, hvis du ofte tilslutter eksterne drev til din computer.

Men antivirusprogrammet giver ikke god beskyttelse som andre gratis sikkerhedsprogrammer. Programmet gav ikke gode resultater i uafhængig test, eller i vores egen test.

Fordele Ulemper Konklusions
Vaccinerer USB-drev Gennemsnitlig eller under-gennemsnittet computerbeskyttelse mod malware. På trods af en unik USB-drevvaccination er dette program et almindeligt gratis antivirusprogram, der ikke giver maksimal beskyttelse. Sammenlignet med tidligere beskrevne programmer giver Panda Free Antivirus ikke den bedste beskyttelse.
Beskytter onlineaktiviteter
Blokerer phishing-websteder
Cloud rengøringsløsninger efter malware angreb

4. Gratis Malwarebytes Anti-Malware renser forskellige cybertrusler fra berørte maskiner

Get Malwarebytes Anti-malware software for free

Malwarebytes betragtes som en af de bedste malware og spyware fjernere. Mens du kan blive bruger af dens Premium-version, tilbyder den også et effektivt anti-malware-program helt gratis. Produkterne fra dette firma registrerer og eliminerer mere end 15 millioner trusler hver dag. Dette virusfjernelsesværktøj giver beskyttelse i realtid og identificerer automatisk nye og gamle computerfarer for at beskytte dit system, før malware inficerer din PC.

Malwarebytes Anti-Malware-software tilbyder anti- exploit funktion sammen med den fælles anti-ransomware. Kombinationen af disse funktioner sikrer, at ransomware-angreb stoppes, før de ødelægger dine data, og sårbare systemer bliver afskærmet fra exploit-angrebet. Denne funktion er dog kun tilgængelig for brugere af den betalte version.

Heldigvis er der gratis versioner til både Mac og Windows-brugere. Ligeledes kan du nyde en sikker computer på trods af det operativsystem du bruger. Derudover er der også en variant for Android-fans til at beskytte deres enheder og privatliv. Den gratis version af anti-malwaren tilbyder disse funktioner:

 • Anti-malware og anti-spyware. Det registrerer og fjerner cybertrusler fra den berørte enhed;
 • Anti-rootkit. Det lokaliserer og sletter rootkits og reparerer filer, der er beskadiget.

Således er dette gratis værktøj perfekt til rengøring af den berørte maskine. Men hvis du vil beholde antivirusfunktioner i længere tid end 14 dage, skal du betale for licensen. Bemærk, at premiumversionen af Malwarebytes Anti-malware-værktøj kun koster 19,95£ Om året, så det er ikke så dyrt.

Fordele Ulemper Konklusion
Anti-malware / antispyware opdagelse og fjernelse Gratis Malwarebytes Anti-Malware fungerer som et rengøringsværktøj. Gratis Malwarebytes Anti-Malware fungerer som et rengøringsværktøj. Gratis anti-malware værktøj fungerer som fjernelse af malware. Derfor skal du have en licens efter en gratis prøveperiode for at udnytte alle de gode funktioner, herunder ransomware beskyttelse.
Rootkit fjernelse og system reparation efter skade
Ransomware forebyggelse
Forebyggelse af malware
Blokerer ondsindede websteder
Beskytter mod zero-day exploits

5. Microsoft Malicious Software Removal Værktøj til fjernelse af skadelig software er kun egnet til Windows-computere

Microsoft Malware Removal Software er designet til Windows operativsystemer. Den installeres automatisk på computere sammen med Windows-opdateringer, der ankommer hver anden tirsdag i hver måned. Du kan dog også downloade den som en selvstændig applikation fra den officielle hjemmeside. Den giver mulighed for at opdage og eliminere forskellige computerstrusler, samt omgøre de ændringer, disse har foretaget.

Microsoft Malicious Software Removal Tool er kompatibelt med disse versioner af operativsystemet:

 • Windows 10,
 • Windows 8.1,
 • Windows Server 2012 R2,
 • Windows 8,
 • Windows Server 2012,
 • Windows 7,
 • Windows Server 2008.

Microsoft Malicious Software Removal Tool er helt gratis og brugervenligt. Når du kører hele systemscanningen, leverer det oplysninger i vinduet om resultatet – om malware, der blev registreret og afsluttet. Ligeledes vil selv folk, der ikke har IT-viden, kunne nyde godt af Microsoft-beskyttelsestjenester.

Dette Windows sikkerhedsprogram skal bruges sammen med en anden antivirus, fordi det kun kan opdage og fjerne en lille mængde cybertrusler. For at undgå at skulle rense din enhed for malware, bør du få et program, der også giver beskyttelse i realtid. Kombinationen af to værktøjer giver maksimal sikkerhed for din Windows-computer.

Fordele Ulemper Konklusion
Indbygget Windows sikkerhedsværktøj Registrerer kun en lille mængde malware Microsoft Malicious Software Removal Tool er et godt værktøj til rengøring af inficerede Windows-maskiner. Den giver dog ikke realtidsbeskyttelse, som er et must for cybersikkerhed. Det anbefales derfor at bruge den som et ekstra værktøj.
Månedlige opdateringer Giver ikke beskyttelse i realtid
Let at bruge
Hurtig malware elimination

6. BONUS: Gratis Reimage Antivirus software. Rengør og reparér din computer!

Use Reimage to protect your computer

På trods af alle de ovennævnte gratis værktøjer til fjernelse af malware i 2019, anbefaler vi stærkt også at forsøge dig med Reimage. Det er en fantastisk software designet til ikke kun at beskytte dit privatliv, men også øge din computers ydeevne betydeligt. Du vil ikke længere blive forstyrret af systemnedbrud eller frysning, og vil kunne nyde din browseroplevelse.

Det er nemt at bruge og sikrer, at din computer er malware-fri. Forskellige testresultater viser, at Reimage er i stand til at detektere orme, potentielt uønskede programmer (PUP'er) og andre ondsindede applikationer bedre end andre antivirusprogrammer. Det er i stand til at identificere disse cybertrusler:

 • adware,
 • trojans,
 • crimeware,
 • rootkits,
 • spyware,
 • orme.

Reimage sikrer også, at de filer, der er blevet beskadiget, vil blive repareret, og du vil modtage fuld teknisk support til dit system. Programmet har en enorm database med 25.000.000 systemfiler og kan rette op på korrupte indlæg med det samme. Således, efter malware-angrebet, behøver du ikke bekymre dig om at ordne din computer og håndtere forskellige fejlmeddelelser, der kan opstå på grund af virusskade.

Hvis du nyder dette anti-malware-værktøj, kan du også få det til din smartphone. Reimage er udviklet til både Mac og Windows operativsystemer, som alle brugere ville være tilfredse med. Men for at udnytte alle dens funktioner kan du købe den fulde version for kun 59,95 €.

Fordele Ulemper Konklusion
God malware detektionsrate Giver ikke beskyttelse i realtid mod malware Reimage er et godt værktøj til rengøring af en inficeret maskine og gør systemet stabilt efter malware-angrebet. Det beskytter dog ikke mod cybertrusler. Det anbefales derfor at bruge det sammen med en anti-virus eller et anti-malware program.
Hurtig rengøring af computeren
Ordner beskadigede eller ødelagte filer
Giver stabilitet til computeren
Om skaberen
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware fjernelsesspecialist

Julie Splinters er nyhedsredaktøren hos Udenvirus.dk. Hun har en bachelor i engelsk filologi, men hendes gamle interesse i Øst Japan, og især Japan motiverede hende til gå

Kontakt Julie Splinters
Om firmaet Esolutions

Læs på andre sprog:
Filer
Software
Sammenlign