Hvad er lsass.exe? Bør jeg fjerne den?

lsass.exe – en systemfil, der kan bruges til at forklæde malware

lsass.exe er en legitim Windows-proces, der kaldes Local Security Authority Service. Oprindeligt er filen lsass.exe placeret i “C:\WINDOWS\SYSTEM32\” og kan ikke afsluttes ved hjælp af Windows Joblisten. Hvis du afslutter denne opgave, kan det føre til forskellige computerrelaterede problemer. Derfor anbefales ikke at gøre dette. Dog kan denne fil bruges til at forklæde malware. Det er kendt, at processen med det samme filnavn er blevet brugt til at grave efter cryptocurrency. Denne opgave kører lsass.exe-processen i baggrunden af det system, der foregiver at være en legitim eksekverbar. I mellemtiden misbruger den systemets ressourcer til at grave efter cryptocurrency. For at sikre, at din lsass.exe-filversion ikke er ondsindet, anbefales en diagnosticering på det kraftigste.

Navn lsass.exe
Type System filer
Forbindelser Crypto minearbejder / Trojanske hest
Mulige farer Kan inficere et system med malware og misbruge dets ressourcer til minedrift efter cryptocurrency
Symptomer Uforudsigelig adfærd, CPU-brug, fejlmeddelelser, generel langsomt system
Fordeling Spam-email vedhæftninger
Elimination Installér og brug FortectIntego til at opdage og fjerne lsass.exe

Den legitime filversion er et kritisk systemkomponent, som ikke bør fjernes, da det er ansvarligt for styring af vigtige opgaver, såsom:

 • Håndhævelse af sikkerhedspolitikker
 • Bruger-login verifikation til Windows computer eller server;
 • Håndtering af adgangskodeændringer
 • Skabe adgangstokener.

Men hvis du finder denne fil i en anden mappe, og ikke i C:\Windows\System32, eller hvis du bemærker, at den bruger meget af computerens CPU, kan det være tegn på, at din computer er inficeret med malware. Desværre bruger cyberkriminelle ofte navnene på legitime filer til at installere eller køre malware på computeren. Derfor skal du registrere typen af denne fil, og hvis den er ondsindet, skal du fjern lsass.exe fra din computer.

Der er et par tilfælde, hvor lsass.exe-filen udfører crypto-minedrift på computeren. Disse angreb spredes via forskellige metoder, og det primære formål med denne malwares er at køre processen i baggrunden, mens man efterligner den oprindelige fil. Den legitime proces er den lokale sikkerhedsgodkendelse Windows-proces, men denne falske fil gør intet vedrørende dette.

lsass.exe-virussen har til formål at grave efter digitale penge på den inficerede pc, og under denne proces lider CPU og GPU overbelastning. Det er derfor, at din computer ikke reagerer og crasher fra tid til anden. På grund af denne ondsindede aktivitet kan din enhed endda vise nogle fejlmeddelelser eller blå skærmfejl.

Kriminelle er blevet bemærket ved hjælp af et dæknavn på lsass.exe, hvor de brugte det lille bogstav “l” i stedet for en det store bogstav “I.” På denne måde kan uopmærksomme computerbrugere let narres af dette svindelnummer. Du kan få mistanke om, at din computer er inficeret, hvis du også har bemærket disse symptomer:

 • Computerens er generelt langsommere
 • Crashing eller programmer, der ikke svarer;
 • En øget mængde annoncer
 • Browser omdirigeringer til tvivlsomme websteder
 • Fejl, der popper op på skærmen;
 • Installation af ukendte programmer eller browserudvidelser

Så du kan have en virus, der kører den samme navngivne proces og lydløst arbejder i baggrunden, og udfører skadelige handlinger. Selvom den oprindelige proces ikke er andet end sikker, kan problemerne skyldes korruptionen af denne fil. Du skal muligvis opdatere softwaren eller drivere, og problemerne vil forsvinde. For at kontrollere din pc, kør en fuld system-scanning med anerkendte anti-malware programmer. Vi anbefaler at bruge FortectIntego og Malwarebytes. Efter denne diagnose kan du fortsætte med lsass.exe-fjernelse, hvis det er nødvendigt.

Et klik på en inficeret email-vedhæftning kan resultere i cyber infektioner

Originalfilen ankommer til systemet sammen med Windows OS. Den ondsindede fil kan dog ankomme ved hjælp af et par metoder, som for eksempel:

 • Når en bruger åbner en ondsindet email-vedhæftning
 • Når malware-ladede annoncer narrer en bruger til at installere falsk software eller dens opdatering;
 • Når brugerne downloader ulovligt eller cracked indhold
 • Når du surfer via usikre hjemmesider.

Du må ikke downloade eller åbne mistænkelige e-mail-vedhæftede filer fra spam-indbakken. Dette afsnit er automatisk fyldt med ubrugelige mails, og ofte er disse smittet. Annoncer eller omdirigeringer er ikke så farlige, men kryptominere er ikke en god ting.

Derfor anbefales brugerne at være forsigtige, når de surfer på internettet og især downloader indhold fra ukendte kilder. Download altid software eller opdateringer fra betroede udvikleres hjemmesider. Forhast ikke installationsprocesserne og vær opmærksom.

Fjern lsass.exe, hvis den opdages som ondsindet

Inden du fortsætter med lsass.exe-fjernelsen, skal du sørge for, at denne fil faktisk er ondsindet. Det kan du gøre ved at scanne systemet ved hjælp af anti-malware værktøjer som FortectIntego eller Malwarebytes. Hvis du ved et uheld sletter en legitim eksekverbar fil, vil din computers arbejde blive forstyrret. Som følge heraf skal du håndtere computerrelaterede problemer.

Den samme sikkerhedssoftware vil kontrollere systemet og fjerne lsass.exe sammen med andre mistænkelige komponenter, hvis det er nødvendigt. På denne måde kan du diagnosticere infektionen og fjerne den, hvis det skulle vise sig, at computeren er inficeret. Hold dine anti-virus og anti-malware programmer opdaterede, så du kan undgå gentagelse af enhver infektion i fremtiden.

Tilbud
Gør det nu!
Download
Fortect Tilfredsheds
Garanti
Download
Intego Tilfredsheds
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hvad skal jeg gøre hvis det mislykkedes?
Hvis du ikke kunne fjerne virusskade ved hjælp af Fortect Intego, insend et spørgsmål til vores supportteam og give så mange detaljer som muligt.
Fortect Intego har en gratis begrænset scanner. Fortect Intego tilbyder en mere gennemført scan, når du køber den fulde version. Når den gratis scanner finder problemer, kan du fikse dem ved at bruge den gratis manuelle reparering, eller du kan beslutte dig for at købe den fulde version, for at fikse dem automatisk.
Alternativ Software
Forskellig software har forskellige formål. Hvis det ikke lykkedes dig at fikse de beskadigede filer med Fortect, prøv at gøre det med SpyHunter 5 i stedet.
Alternativ Software
Forskellig software har forskellige formål. Hvis det ikke lykkedes dig at fikse de beskadigede filer med Intego, prøv at gøre det med Combo Cleaner i stedet.
Om skaberen
Alice Woods
Alice Woods

Hvis denne gratis fjernelsesguide har hjulpet dig, og du er tilfreds med vores service, kan du overveje at give en donation til at holde denne service i live. Selv det mindste beløb vil blive værdsat.

Kontakt Alice Woods
Om firmaet Esolutions

Fjernelses guides i andre sprog
Filer
Software
Sammenlign