Malware forårsager dødsfald!

Af Jake Doevan - -

For mere end et år siden dræbte en rumænsk mand, Marcel Datcu, sin søn og sig selv efter at opdage en falsk advarsel på sin computers skrivebord. Den korrupte advarsel hævdede, at FBI havde bemærket ham, mens han besøgte en pornografisk hjemmeside, og at han nu skal betale en bøde på 70.000 lei (svarende til mere end 18.000 euro) for at undgå, at komme i fængsel i 11 år. Et offer besluttede, at tage den hårde vej, for at undgå denne straf, der var opfundet af ransomware ejere. Før han tog sin søns og hans eget liv, skrev han et afskedsbrev. I dette brev fortalte han, at han ikke kan komme i fængsel i 11 år og efterlade sin søn til at lide alene.

Desværre er dette ikke den eneste død, forårsaget af malware. Der er snesevis af lignende eksempler der viser, hvordan lyssky hackere kan være, når de søger at narre penge fra deres ofre. Efter at inficere deres mål-pc-systemer, benytter de skræmmende meddelelser i forsøget på, at overbevise deres ofre om, at de beskæftiger sig med offentlige myndigheder eller andre parter, som ikke kan ignoreres. Hvis et offer mangler tekniske færdigheder til at finde ud af hvilke advarsler, der er reele og hvilke, der hører til cyberkriminelle, kan han eller hun beslutte sig for, at tage hans/hendes eget liv eller simpelthen dø som følge af hjerteanfald.

Et af disse ofre er Corrie Santayana (navnet er blevet ændret, og er kendt af redaktionen), der var involveret i en alvorlig malvertising kampagne, der bygger på en Blue Screen of Death. Blue Screen of Death (eller BSOD) er en social engineering teknik, der anvendes til at vise ønsket indhold (meddelelser, bannere og pop-up annoncer), mens folk kigger på internettet. Mens nogle af ofrene let kan vælge at ignorere meddelelsen som værende falsk, kan andre blive overbeviste om, at de har brug for at følge specifikke kommandoer for at redde sig selv. Corrie besluttede, at en advarsel, der fortæller at “Windows Heath is Critical! Do not restart! Please contact Microsoft technicians” er en ægte advarsel. Efter opkaldet til hackere, fik han at vide, at han havde brug for at købe en særlig støttepakke, der koster $1000. Manden vendtede ikke længe, ​​og lavede en bankoverførsel for at betale for en ikke-eksisterende, og ganske dyr “softwarepakke”. Desværre tog det ham bare et par timer at finde ud af, at han havde givet sine penge til svindlere. Efter hans søn havde fortalt ham, at han var blevget snydt, døde manden i sin stue på grund af hjerteanfald.

Sikkerhedseksperter advarer folk om, at der er hundredvis af forskellige teknikker, der anvendes af hackere til, at sætte dem i fare. Disse forbrydere kan ikke kun forsøge at stjæle deres penge. De kan også føre dem i døden.

Hvis du ønsker at beskytte dig selv og folk omkring dig (dine forældre, børn og andre familiemedlemmer), bør du tænke på en pålidelig sikkerhedsløsning. Husk, at kun en troværdig anti-spyware kan hjælpe dig med, at få øje på en ondsindet pop-up annonce, en falsk advarsel eller en svigagtig fil, som forsøger at inficere din computer. Hvis du stadig er på udkig efter en pålidelig anti-malware, så overvej Reimage, som anses for, at være et premium malware beskyttelsesværktøj og er blevet brugt af tusindvis af pc-brugere.

Om skaberen

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til at spilde din tid på virusser

Flere oplysninger om skaberen

Kilde: http://www.2-spyware.com/malware-causes-deaths

Læs på andre sprog:


Filer
Software
Sammenlign
Like os på Facebook