Hvad er adware og hvordan fjernes den?

Af Olivia Morelli - - Opdateret | Type: Adware
12

Adware (også kendt som et annonce-støttet program eller et reklame-støttet program) er den software, der bruges til at reklamere. Når det er installeret på systemet, forårsager det salgsfremmende indhold, herunder pop-up vinduer, bannerannoncer, in-text links og lignende reklamer, som formodes at øge populariteten af nærtstående parters hjemmesider.

Adware bliver normalt udgivet for at fremme nærtstående parter og generere indtægter for dets udviklere. Men når de føjes til browseren, kan sådanne softwares også samle ikke-personligt identificerbare oplysninger (Non-PIO) om brugernes aktiviteter på internettet. De indsamlede data bliver brugt til at akkumulere generelle statistiker, såsom hvilke hjemmesider folk besøger mest, hvilke annoncer de klikker på og hvilke data de indtaster. Bemærk, at adware normalt er delt op i to kategorier – Potentielt uønskede og legitime. Ulovlige reklameprogrammer er meget farlige, fordi de kan begynde at indsamle følsomme oplysninger. I dette tilfælde kan brugeren ubevidst afsløre detaljer såsom logins, e-mail-adresser, computerens IP-adresse, dens placering og lignende data.

Adware

Typisk adfærd for adware på systemet

Hvis en adware infiltrerer systemet, vil den normalt installere sine filer og begynde at køre i systemets baggrund. Desuden starter disse aktiviteter:

  • Der vises pop-up-reklamer, bannere og in-text links. Det er meningen at dette indhold skal fremme affilierede parter, der søger at øge deres popularitet.
  • Det forårsager omdirigeringer til affilierede hjemmesider på hver af webbrowserne. En sådan aktivitet bliver også indledt for at forsøge at øge web-trafik til disse hjemmesider. 
  • Installation af yderligere komponenter uden brugerens tilladelse. Typisk adware, der fremmer relaterede reklamer værktøjslinjer, adwares og anden uønsket software fra tredjepart.
  • Sporing af folks aktiviteter på internettet og indsamling af oplysninger om deres interesser. Dette omhandler de mest sete hjemmesider, indtastede data mv. Når de er indsamlet, bliver hele datapakken sendt til en fjernserver.
  • Nedsat ydeevne for det samlede system. Nogle adware-parasitter er dårligt programmerede, så de kan forårsage systemfejl, slowdowns og ustabilitet på computeren.
  • Opdatering af sig selv via internettet uden at underrette brugeren om installationen af yderligere filer.
  • Det undlader at give dig hele afinstallationsfunktionen for at forhindre sin eliminering fra systemet. Du kan også se, at når du fjerner Adware fra din computer, dukker det op igen på den lige efter du har genstartet den. Dette er også en gennemgående egenskab hos programmer af adware-typen.

De mest almindelige distributionsmetoder

Adware bliver ikke spredt rundt som almindelige virusser. Sådanne programmer bruger ikke trojans og lignende ondsindede komponenter, når de ønsker at inficere systemet. I stedet for dette, er de afhængige af tre distributionsteknikker:

Vildledende officielle hjemmesider. De fleste programmer af adware-typen har deres officielle hjemmesider, der præsenterer dem som nyttige redskaber, for eksempel som kraftfulde browser add-ons, nyttige shopping helpers eller sjove spil-plugins. Hvis du falder for dette og tror, at en sådan applikation er i stand til at hjælpe dig med at spare nogle penge, kan du ende med en adware på din computer. Det er derfor, det altid anbefales at kigge på internettet efter mere detaljerede oplysninger om det program, du er ved at installere.

Bundling. Der er masser af gratis programmer (freeware og sharewareprodukter), der er blevet bundtet med adware. Hvis du undlader at overvåge installationen af sådanne freewares, kan du ende med en lille uønsket browser add-on, udvidelse, plugin eller lignende værktøjslinje og adware. Afinstallation af værts-applikationen hjælper dig ikke med at slippe af med den relaterede adware. Denne fordelingsmetode er den mest almindelige, når man fremmer adware og lignende parasitter, såsom browser hijackers. For at beskytte sig selv, skal brugeren altid vælge enten en Avanceret eller Brugerdefineret installation af freeware.

Falske pop-up annoncer. Det at klikke på vildledende pop op-reklamer kan også være farligt, og kan føre dig til infiltration fra et program af adware-typen. De fleste af sådanne notifikationer “anbefaler” at downloade manglende opdateringer, nødvendig software og lignende komponenter. Sikkerhedseksperter anbefaler at ignorere sådanne forespørgsler. Den sikreste måde at opdatere/installere tiltrængte programmer på, er at benytte deres officielle hjemmesider.

Eksempler på de mest relevante programmer af adware-typen

DNS Unlocker: Dette er en yderst aggressiv adware, som benytter forskellige teknikker for at forebygge sin fjernelse fra systemet. Du kan installere det med det formål at fjerne blokeringen af bestemte websteder, men alt hvad du kan få ud af dette, er vildledende pop-ups på dine foretrukne websteder. Det anbefales ikke at klikke på dem, fordi DNS Unlockers annoncer kan føre dig til infiltration fra ekstra adwares, såsom Unblocker DNS, DNS-Locker, DNS-Keeper. Men i de fleste tilfælde infiltrerer dette program computeren uden brugerens tilladelse.

Reimage: Dette er en adware, der bruger en meget intens markedsføringskampagne for at fremme sig selv. Du kan enten installere den fra den officielle hjemmeside eller i et bundt med andre programmer. Vi anbefaler at fjerne sådanne programmer, da Reimage Plus annoncer og lignende meddelelser kan føre dig til ondsindede websteder, der søger at franarre dig dine penge. Hvis du ikke er en erfaren pc-bruger, kan det slå fejl at slippe af med dette program manuelt, så en automatisk fjernelse af Reimage er anbefalet.

Offers4U: Denne adware fremmes som en shopping helper, men du vil næppe kunne finde en person, der har formået at spare penge ved hjælp af dette program. Typisk set bruger disse programmer deres annoncer til at omdirigere folk til forudbestemte hjemmesider. Det er derfor, de er fyldte med forskellige meddelelser om rabatter og prissammenligninger. Det vigtigste problem her er, at du kan aldrig vide, hvilken hjemmeside du kan blive omdirigeret til. Hvis du vil undgå Offers4U omdirigeringer, bør du fjerne denne adware.

At ordne computeren efter infiltration fra adware

Der er to forskellige metoder, der kan benyttes, når du forsøger at fjerne adware fra systemet:

Manuel fjernelsesmetode: Hver af adwareparasitterne har sine egne fjernelsestrin, der skal udføres, når du prøver at fjerne det fra systemet. De er skrevet lige efter at UdenVirus.dks sikkerhedseksperter har testet et eksemplar af adwaren, og fundet den nemmeste måde at slippe af med den på. Imidlertid har mange sager vist, at manuel fjernelse af adware kan være kompliceret, fordi disse programmer rejser rundt i én pakke med forskellige komponenter. For at undgå at efterlade uønskede filer og lignende komponenter på computeren, skal du vælge en Automatisk fjernelsesindstilling. Vi kan udføre den automatiske fjernelsesmulighed.

Automatisk fjernelse af adware: Den mest pålidelige måde at fjerne adware og dens komponenter på, er at benytte et legitimt anti-spywareprogram. I dette tilfælde bør du vælge klogt, da der er masser af vildledende anmeldelser på internettet. UdenVirus.dk-holdet underretter altid brugeren om hvilke redskaber, der kan bruges til fjernelse af specifikke eksempler på adware-virus. Typisk set har sådanne programmer særlige parasitsignaturdatabaser, der give dem mulighed for at opdage og fjerne de fleste af de uønskede komponenter.

Seneste Virusser Føjet til Databasen

Slet Advanced Mac Cleaner virus

Skal jeg stole på Advanced Mac Cleaner? Advanced Mac Cleaner virus har allerede rejst diskussioner på forskellige internetfora , og det lader til, at mange brugere forsøger at finde ud af, om dette program er troværdigt eller om det er en fup-app. Det angivne program fra PCVARK fungerer som en potentielt uønsket program , og det ser helt sikkert ikke ud til at være t... Mere
Adware Virusser   November 06, 2017

Adware database

November 03, 2017

Right Coupon pop-up annoncer

Hvad er Right Coupon? Right Couponer er klassificeret som et program af adware-typen og et potentielt uønsket program , der for det meste er fremmet gennem freeware og shareware.Mere
Oktober 04, 2017

Taboola annoncer

Taboola er et adware program, som hævder at være en fordelagtig indtjeningsplatform. Mere
Oktober 03, 2017

Cloudfront

Hvad er CloudFront? CloudFront er et potentielt uønsket program, som kan indlede et alvorligt rod påMere
September 29, 2017

Linkey

Linkey er en browser-plugin, der kan downloades fra internettet.Mere
September 15, 2017

SmartWeb virus

Hvad er SmartWeb? SmartWeb er et tvivlsomt program af adware-typen, der ikke har noget nyttigt at tilbyde dig.Mere
September 11, 2017

Fuq.Com virus

Fuq.com præsenterer forstyrrende indhold. Fuq.com virus er mærket som en potentielt uønsket applikation, der giver besøgende pornografisk indhold.Mere
September 08, 2017

RevContent

Generel information om RevContent: RevContent er en browserudvidelse, der indsamler oplysninger om dine interesser fra din browserhistorik og leverer en lang række annoncer påMere
September 08, 2017

Online.io virus

Hvilken slags applikation er online.io? Mens du browser på nettet, er det ikke overraskende, at du måske er stødt på utallige applikationer som online.io virus . Sidstnævnte er klassificeret som et program af adware-typen. Således anbefales det at holde afstand til det. Ikke desto mindre, hvis det har allerede infiltreret dit operativsystem, så er der ikke så meget d... Mere
September 05, 2017

“Error #268D3” virus

Hvordan kan jeg få øje på “Error #268D3” virus på min computer? Du kan have at gøre med “Error #268D3” virus, hvis din computer rapporterer om “kritiske” problemer og hævder, at den eneste måde at løse dem på, er at ringe gratis numre. I virkeligheden vil disse numre forbinde dig til svindlere, der er villige til at narre brugere t... Mere
August 31, 2017

Ad.Adserverplus virus

Ad.Adserverplus pop-up virus er et meget irriterende program, som næppe kan ignoreres. Mere
August 30, 2017

DNSMystic virus

Hvorfor virker min computer langsom, og hvorfor ser jeg så mange DNSMystic annoncer påMere
August 25, 2017

PUP.Optional.InstallCore

Er PUP.Optional.InstallCore virus en alvorlig trussel? Hvis du har bemærket flere annoncer, der dækker skærmen for dig påMere
August 24, 2017

SaveFrom.net helper

Hvorfor anses Savefrom.net siden for at være utroværdig? Hvis du kan lide at downloade videoer fra internettet, kan Savefrom.net virus ramme dig.Mere
August 17, 2017

Flash Player Pro virus

Flash Player Pro virus er et falskt program, som efterligner det velrenommerede program, Adobe Flash Player. Mere

Information opdateret: 2016-04-26

Kilde: https://www.2-spyware.com/adware-removal

Læs på andre sprog:

Filer
Software
Sammenlign
Like os på Facebook